Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Ασάφειες στο πρωτόκολλο επαναλειτουργίας των κέντρων αναψυχής

 

Ασάφειες στο πρωτόκολλο επαναλειτουργίας των κέντρων αναψυχής έχει διαπιστώσει η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων αναψυχής – ΟΣΙΚΑ. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νεόφυτος Θρασυβούλου κάνει από το πρωί παρεμβάσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και ταυτόχρονα βρίσκεται σε διαβούλευση με τους αρμοδίους, ούτως ώστε, να διορθωθούν τα πράγματα.

Ο κ. Θρασυβούλου στάθηκε στο θέμα εξωτερικοί χώροι, όπου βάσει της νομοθεσίας, τέτοιος χώρος είναι αυτός που επιτρέπεται το κάπνισμα. Χρειάζεται, είπε, να διευκρινιστούν και να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, διότι σε κάθε επαρχία έχουν ληφθεί διάφορες αποφάσεις από τους Δήμους, σχετικά με τους εξωτερικούς χώρους.   

Στο θέμα μουσική, τόνισε ότι, υπάρχει νομοθεσία για την ένταση και δεν είμαστε εμείς αρμόδιοι για να καθορίσουμε την ένταση και το είδος που θα παίζει το κάθε κέντρο. Άρα, πρέπει και σε αυτό το σημείο του πρωτοκόλλου, πρόσθεσε,  να γίνει παρέμβαση, γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα δημιουργηθούν προβλήματα. Διερωτήθηκε ποιος μπορεί να ελέγξει τη μουσική αν είναι δυνατή ή χαμηλή

Αναφορικά με τη χρήση μάσκας των θαμώνων, σημείωσε πως, θα πρέπει όταν οι πελάτες κάθονται στο τραπέζι (τρώνε ή πίνουν) να βγάζουν τη μάσκα και να την φοράνε όταν εισέρχονται και εξέρχονται της επιχείρησης και όταν πάνε στους χώρους υγιεινής. Κι εδώ, τόνισε, το πρωτόκολλο δεν είναι ξεκάθαρο. 

Καταλήγοντας, είπε πως πολύ σύντομα αναμένεται να δοθούν διευκρινίσεις για τα παραπάνω σημεία του πρωτοκόλλου  επαναλειτουργίας των κέντρων αναψυχής.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: