Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

Διέρρηξαν κατοικία στην Πάφο την ώρα που οι ένοικοι κοιμόντουσαν

Υπόθεση διάρρηξη κατοικίας, κλοπής χρυσαφικών και κλοπής οχήματος διερευνά το ΤΑΕ Πάφου, ενώ οι ένοικοι κοιμόντουσαν χωρίς να αντιληφθούν τους δράστες.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, καταγγέλθηκε νωρίς το πρωί σήμερα στην Αστυνομία από 28χρονο ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε,΄έγινε διάρρηξη στην κατοικία του στην επαρχία Πάφου, από την οποία κλάπηκαν αριθμός χρυσών δακτυλιδιών, τρία κινητά τηλέφωνα και γυναικεία τσάντα που περιείχε δύο διαβατήρια, δύο δελτία ταυτότητας και δύο άδειες οδηγού. Κλάπηκε επίσης αυτοκίνητο, αξίας 35,000 ευρώ, που βρισκόταν σταθμευμένο εξωτερικά της κατοικίας, το οποίο χρησιμοποιεί οικείο του πρόσωπο.
Σύμφωνα με την καταγγελία, οι δράστες της διάρρηξης έκλεψαν το αυτοκίνητο, αφού πρώτα έκλεψαν τα δύο κλειδιά του, καθώς και τα κλειδιά δύο άλλων αυτοκινήτων. Τα κλειδιά των τριών οχημάτων βρίσκονταν σε τραπεζάκι στο σαλόνι της οικίας, ενώ από τις εξετάσεις που έγιναν στη σκηνή της διάρρηξης, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες εισήλθαν στην κατοικία από κλειστό, αλλά ανασφάλιστο πορτοπαράθυρο. Μέλη του ΤΑΕ Πάφου μετέβησαν στη σκηνή για περαιτέρω εξετάσεις και συλλογή τεκμηρίων.
Στο μεταξύ, σε ανακοίνωση της η Αστυνομία αναφέρει πως για σκοπούς πρόληψης παρόμοιων περιστατικών διαρρήξεων και κλοπών, επιπρόσθετα των προσπαθειών που καταβάλλει η Αστυνομία για αποτροπή τους, το κοινό προτρέπεται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να λαμβάνει περαιτέρω μέτρα για την αποτελεσματικότερη προστασία της περιουσίας του.
Παρατίθεται πιο κάτω σειρά απλών μέτρων για την προστασία της περιουσίας των πολιτών όπως να είναι καλά κλειδωμένο το σπίτι, έχοντας ασφαλίσει πόρτες, παράθυρα και φωταγωγούς και μη αφήνοντας τα κλειδιά πάνω στις κλειδαριές, ούτε ακόμη στην εσωτερική πλευρά της πόρτας.
Επίσης προτρέπεται το κοινό να μην αφήνει εκτεθειμένα ή σε επισφαλή σημεία, χρήματα, κοσμήματα, σημαντικά έγγραφα ή άλλα τιμαλφή, καθώς και να μην αφήνει τα κλειδιά του αυτοκινήτου του, εκτεθειμένα σε περίοπτα σημεία ή σε σημεία που μπορεί να έχει πρόσβαση οποιοδήποτε τρίτο πρόσωπο στο σπίτι , στο χώρο εργασίας ή σε οποιοδήποτε άλλο χώρο επισκεπτόμαστε.
Ακόμη όταν απουσιάζουμε από το σπίτι, δεν αφήνουμε ενδείξεις που προδίδουν την απουσία μας και εάν στο σπίτι μας υπάρχει εγκατεστημένο σύστημα συναγερμού ή και κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, βεβαιωνόμαστε ότι το έχουμε θέσει σε λειτουργία, ενώ τακτικά ελέγχουμε ότι αυτό δεν έχει υποστεί οποιαδήποτε βλάβη, που το καθιστά εκτός λειτουργίας
Η Αστυνομία συστήνει ακόμη τοποθέτηση αντικλεπτικού συστήματος συναγερμού στο αυτοκίνητο μας.
Τέλος, όσον αφορά ηλεκτρονικές και άλλες συσκευές ή αντικείμενα αξίας που φέρουν σειριακό αριθμό κατασκευής, η Αστυνομία συστήνει στο κοινό να καταγράφει τον σειριακό αριθμό τους, ώστε να είναι εφικτός ο εντοπισμός και αναγνώριση τους σε περίπτωση κλοπής τους
Γενικότερα, προτρέπεται το κοινό να βρίσκεται σε εγρήγορση και να συνεργάζεται στενά με την Αστυνομία και σε περίπτωση που εντοπίσει οτιδήποτε το ύποπτο, όπως πρόσωπα ή οχήματα που κινούνται ύποπτα, να ενημερώνει αμέσως τον τοπικό Αστυνομικό Σταθμό ή να επικοινωνεί με τη Γραμμή του Πολίτη στον τηλεφωνικό αριθμό 1460, αφού αυτό μπορεί να συμβάλει στον εντοπισμό των υπόπτων προσώπων, στην εξιχνίαση περιστατικών διαρρήξεων και κλοπών και στην αποτροπή τέτοιων περιστατικών στο μέλλον.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: