Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Παράνομος μέχρι τέλος Ιουνίου ο τουρισμός εκτός Βρετανίας

 

Ένα χρόνο μετά από το πρώτο καθολικό “κλείδωμα” του Ηνωμένου Βασιλείου σήμερα, μπαίνει σε εφαρμογή από σήμερα ο νέος νόμος για την covid: ο τουρισμός εκτός Ηνωμένου Βασιλείου και χωρίς σοβαρό λόγο θα είναι παράνομος.
Μεταξύ των εξαιρέσεων περιλαμβάνεται επίσκεψη σε ετοιμοθάνατο συγγενή ή για κηδεία.

Τα πρόστιμα μπορεί να φτάσουν και τα 5,800 ευρώ, ενώ 220 ευρώ καλούνται να πληρώσουν όσοι δεν συμπληρώσουν τη φόρμα ενημέρωσης για το ταξίδι τους. οπως αναφέρει η ΕΡΤ. Είναι ήδη παράνομο να φύγει κάποιος από τη χώρα για διακοπές αλλά ο νέος νόμος το κάνει «ρητό αδίκημα»

Οι περιορισμοί δεν περιλαμβάνουν την Κοινή Περιοχή Ταξιδιών όπως την Ιρλανδία και τη Νήσο του Μαν, αλλά θα ληφθούν μέτρα ώστε να μην χρησιμοποιηθούν αυτό οι περιοχές για την παράκαμψη του νόμου. Μεταξύ άλλων εξαιρέσεων στα αυστηρά μέτρα είναι τα ταξίδια και λόγους εργασίας, για σπουδές, μετακόμιση, για οικογενειακούς λόγους ή για την προσωπική ασφάλεια των ατόμων που πρέπει να ταξιδέψουν.

Τεχνικά, ο νόμος Covid που περιλαμβάνει την απαγόρευση του τουρισμού ισχύει μέχρι τις 30 Ιουνίου. Όμως, θα γίνεται αναθεώρηση σε κάθε βήμα χαλάρωσης των μέτρων που έχει αναγγείλει η κυβέρνηση.  Η πρώτη έκθεση από την Ειδική Ομάδα της κυβέρνησης για τα Ταξίδια θα ανακοινωθεί στις 12 Απριλίου -οπότε ανοίγουν οι κήποι των παμπ στο κοινό-, μετά στις 17 Μαίου οπότε επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις έως και 10 χιλιάδων ατόμων και τέλος στις 21 Ιουνίου.

Επιπροσθέτως η χώρα κλείνει τα σύνορα της βάζοντας στην κόκκινη λίστα πρώτα τη Γαλλία με άλλες ευρωπαϊκές χώρες να έπονται.

Παράλληλα, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να γίνουν υποχρεωτικοί οι εμβολιασμοί για τους εργαζόμενους σε οίκους φροντίδας ηλικιωμένων και ευάλωτων ομάδων, με το σκεπτικό ο κανόνας να επεκταθεί και σε άλλους τομείς.

Τη σημερινή επέτειο του πρώτου γενικού περιορισμού, επικράτησε ενός λεπτού σιγή σε όλη τη χώρα. Η Βασίλισσα Ελισάβετ σηματοδότησε την ημέρα με μία προσωπική ευχαριστήρια επιστολή προς το προσωπικό του νοσοκομείου όπου νοσηλεύτηκε ο πρίγκιπας Φίλιππος και ένα μπουκέτο λουλούδια.


https://www.naftemporiki.gr/story/1705778/paranomos-o-tourismos-ektos-bretanias

Δεν υπάρχουν σχόλια: