Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Στο 70% οι πληρότητες των ξενοδοχείων τον Οκτώβριο στην Πάφο

 

Στο 60% με 70% αναμένεται να κυμανθούν οι πληρότητες στα ξενοδοχεία της επαρχίας Πάφου τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου, Θάνο Μιχαηλίδη.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως ο Οκτώβριος θα κινηθεί συγκριτικά με τις πληρότητες τον Σεπτέμβριο μήνα σε καλύτερα επίπεδα. Ήδη έχει ξεκινήσει, όπως είπε, η κίνηση της βρετανικής αγοράς «όχι στους επιθυμητούς ρυθμούς, αλλά υπάρχει μια αυξημένη τάση ροής τουριστών», σημειώνοντας ότι αυτό θα φέρει καλύτερες πληρότητες τον Οκτώβριο στα ξενοδοχειακά καταλύματα της επαρχίας Πάφου.
Επεσήμανε επίσης πως υπάρχει ενδιαφέρον για τον Οκτώβριο καθότι υπάρχουν σχολικές διακοπές προς το τέλος του μήνα και η ζήτηση για εκείνη την περίοδο είναι αυξημένη.
Αναμένουμε, ανέφερε, να διαφανεί, εάν ο Νοέμβριος θα συνεχίσει να δείχνει καλύτερες τάσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο. Μέχρι τώρα, παρατήρησε, οι πληρότητες του Νοεμβρίου είναι εξαιρετικά χαμηλές αλλά επειδή, όπως είπε, η αγορά κινείται συνεχώς, «την τελευταία στιγμή υπάρχει κάποια πιθανότητα ο Νοέμβριος μήνας να βελτιωθεί».
Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου που υπάρχουν σχολικές διακοπές οι επισκέπτες είναι νεαρότεροι, ως επί το πλείστον, οικογενειάρχες με παιδιά. Το πρώτο ωστόσο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου ο κόσμος είναι συνήθως μέσης ηλικίας, ενώ κατά τον Νοέμβριο, σημείωσε, ηλικιακά αλλάζει το προφίλ του τουρίστα και τείνει να είναι μεγαλύτερης ηλικίας από τα 60 και πιο πάνω.
Πρόσθεσε ακόμη πως φέτος, επειδή η αγορά δεν κινείται όπως κινείτο πάντα, αναμένουν να δουν κατά πόσο ο Νοέμβριος θα κινηθεί κάπως καλύτερα και ίσως με ένα προφίλ πελάτη λίγο διαφορετικό από το συνηθισμένο.
Είπε ακόμη, πως τα πλείστα ξενοδοχεία στην επαρχία Πάφου είναι σήμερα σε λειτουργία, προσθέτοντας πως η επόμενη στιγμή που θα αναθεωρήσουν την λειτουργία τους τα ξενοδοχεία είναι τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.
Όσον αφορά το θέμα του ολόχρονου τουρισμού ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως έχουν γίνει και γίνονται συνεχώς προσπάθειες, αλλά ενόψει της πανδημίας είναι πολύ δύσκολο να γίνει παραδεκτό ότι όλες οι προσπάθειες θα φέρουν καρπούς.
Αναφορικά με τις πληρότητες του Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου ανέφερε πως αυτές κυμάνθηκαν στο 55% κατά μέσο όρο για τα ξενοδοχεία της Πάφου, τις οποίες χαρακτήρισε σχετικά χαμηλές.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: