Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021

Νέες χαλαρώσεις για εμβολιασμένους που ταξιδεύουν στην Αγγλία

Η Βρετανική Κυβέρνηση ανακοίνωσε πως από τις 4 Οκτωβρίου καταργεί το σύστημα «φωτεινού σηματοδότη» για τη διάκριση χωρών ανάλογα με την επικινδυνότητα από τον κορωνοϊό.

Στη θέση του θα διατηρηθεί μόνο μία κόκκινη λίστα με χώρες από τις οποίες οι ταξιδιώτες θα υποχρεώνονται σε 11ήερη καραντίνα σε ξενοδοχείο με δικά τους έξοδα, καθώς και σε δύο τεστ PCR, όπως ισχύει τώρα.

Για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες από όλες τις υπόλοιπες χώρες, δηλαδή τις μέχρι τώρα «πράσινες» ή «πορτοκαλί»(σ.σ. σε αυτές και η Κύπρος), από την ίδια ημερομηνία θα πάψει να ισχύει η υποχρέωση διαγνωστικού τεστ πριν από την πτήση προς την Αγγλία.

Από αργότερα μέσα στον Οκτώβριο μάλιστα, πάλι μόνο για τους πλήρως εμβολιασμένους, το τεστ της δεύτερης ημέρας από την άφιξη που μέχρι τώρα έπρεπε να είναι μοριακό τύπου PCR θα αντικατασταθεί από ένα απλό και φθηνότερο γρήγορο τεστ πλευρικής ροής (rapid test).

Οι ανεμβολίαστοι ταξιδιώτες θα συνεχίσουν να έχουν την υποχρέωση για τεστ πριν την πτήση προς Αγγλία και για τεστ PCR μετά από την άφιξη.

Ο Υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς, που έκανε τις ανακοινώσεις, γνωστοποίησε επίσης ότι από τις 22 Σεπτεμβρίου οκτώ χωρίς βγαίνουν από την κόκκινη λίστα, μεταξύ των οποίων και η Τουρκία.

Ο κ. Σαπς τόνισε ότι τι νέο σύστημα θα ισχύει έως τουλάχιστον το νέο έτος.https://inbusinessnews.reporter.com.cy/financials/world/article/287475/efcharista-nea-ga-pliros-emboliasmenoys-poy-tha-taxidepsoyn-stin-anglia

Δεν υπάρχουν σχόλια: