Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021

Λαβράκι με σάλτσα λεμονιού και λαχανικά με τον σεφ Μιχάλη Τσάκαλο

 

Δείτε μια καταπληκτική συνταγή του διακεκριμένου ΣΕΦ Μιχάλη Τσάκαλου...

Λαβράκι με σάλτσα λεμονιού και λαχανικά.

Ακολουθούν τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε τόσο για τα λαχανικά όσο και για το λαβράκι.

Η συνταγή ολοκληρώνεται με την  εκτέλεση. 

Ο ΣΕΦ και ο ΦΙΛΟΞΕΝΟΣ σας εύχονται Καλή επιτυχία!!!



Υλικά για τα λαχανικά μας:

2 φλ. ζωμός κότας ή λαχανικών1/2 φλ.
 νερό κ.σ χυμός λεμονιού
2 κρεμμυδάκια, τα λευκά και πράσινα μέρη
8  baby καρότα
8 σπαράγγια, τις κορυφές
8 baby κολοκυθάκια, κομμένα στη μέση κατά μήκος
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 κ.σ. φύλλα φρέσκο θυμάρι αλάτι,

 Υλικά για το λαβράκι:

2 λαβράκια (300 γρ. / λαβράκι), καθαρισμένα.
αλάτι  πιπέρι κατά βούληση ελαιόλαδο½ φλ. ξηρό λευκό κρασί
4 κ.γ. χυμό λεμονιού2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κ.γ. βούτυρο

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ζωμό κότας και το νερό και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να σιγοβράζει.

Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τα κρεμμυδάκια και τα καρότα, χαμηλώνουμε τη φωτιά, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά.

Προσθέτουμε τα σπαράγγια, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά.

Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και το σκόρδο, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 6-8 λεπτά.

Προσθέτουμε το θυμάρι και ανακατεύουμε.

Αλατοπιπερώνουμε, μεταφέρουμε τα λαχανικά σε μια πιατέλα και τα κρατάμε ζεστά.

Φιλετάρουμε τα λαβράκια και τα αλατοπιπερώνουμε.

Λαδώνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.

Βάζουμε τα λαβράκια στο ζεστό τηγάνι και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.

Αφαιρούμε τα λαβράκια από το τηγάνι, τα μεταφέρουμε στην πιατέλα με τα λαχανικά και τα κρατάμε ζεστά.

Προσθέτουμε το κρασί, το χυμό και ξύσμα λεμονιού στο τηγάνι και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά για 2 λεπτά.

Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνουμε το μαϊντανό και το βούτυρο και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Περιχύνουμε τα φιλέτα με τη σάλτσα και σερβίρουμε.

Καλή σας επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: