Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

Μηνύματα προς Υπ. Εργασίας και Υφ. Τουρισμού έστειλε ο πρόεδρος της ΟΣΙΚΑ

 

Ομοιόμορφη, γύρω στο 70%, χαρακτήρισε τη διακίνηση του κοινού στην κέντρα εστίασης σε όλες τις πόλεις το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΟΣΙΚΑ) Φύτος Θρασυβούλου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Θρασυβούλου ανέφερε πως το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου διαφαίνεται ότι υπάρχει μια σταθερότητα στην κίνηση στα κέντρα αναψυχής και ομοιόμορφη για πρώτη φορά σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου γύρω στο 70%.
Κάλεσε τον Υφυπουργό Τουρισμού κ. Σάββα Περδίο όπως συνεχίσει τις προσπάθειες του για προσέλκυση επισκεπτών από περισσότερες χώρες και αύξηση των πτήσεων, αλλά και την Υπουργό Εργασίας να συνεχίσει με νέα σχέδια στήριξης κατά την χειμερινή περίοδο, ώστε να κερδίσουμε το στοίχημα της εποχικότητας και να τοποθετηθεί η Κύπρος στο χάρτη της ολόχρονης εργασίας.
Σε σχέση με τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού ο κ. Θρασυβούλου χαρακτήρισε ικανοποιητικά τα επίπεδα της επισκεψιμότητας, χωρίς ωστόσο, όπως είπε, να έχουν φτάσει στα επίπεδα του παρελθόντος.
Ερωτηθείς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ενασχολούμενοι στον χώρο εστίασης είπε πως η αύξηση του τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος αποτελεί ένα μεγάλο πλήγμα για τα κέντρα αναψυχής γιατί το μεγαλύτερο κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων πηγάζει από ρεύμα.
Είπε επίσης πως τα κέντρα αναψυχής πρέπει να μπουν σε μια νέα βαθμίδα χρέωσης από πλευράς της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου και ταυτόχρονα να διαμορφωθούν τέτοια κίνητρα ούτως ώστε τα φωτοβολταϊκά και οι τρόποι που επιχορηγούνται οι επιχειρήσεις για να μεταβούν σε φωτοβολταϊκά να είναι πιο ελκυστικοί από πλευράς του Υπουργείου Εμπορίου και Βιομηχανίας.


kype

Δεν υπάρχουν σχόλια: