Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021

Δεν παρέλαβε ποτέ το αυτοκίνητο που αγόρασε μέσω διαδικτύου

 

Νέα υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου και απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις διερευνά η Αστυνομία, μετά από σχετική καταγγελία που δέχθηκε από 40χρονο κάτοικο Λεμεσού. 

 

Σύμφωνα με τον παραπονούμενο, αρχές Αυγούστου του 2021, εντόπισε σε ιστοσελίδα αγοραπωλησιών οχημάτων, συγκεκριμένο αυτοκίνητο, το οποίο διατίθετο προς πώληση, έναντι του ποσού των 4,995 αγγλικών λιρών. Ο 40χρονος αφού επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον πωλητή του οχήματος, συμφώνησε μαζί του για την αγοραπωλησία του οχήματος και προς τούτο, απέστειλε το πιο πάνω χρηματικό ποσό, σε τραπεζικό λογαριασμό, που του υπέδειξε ο πωλητής. 

 

Όπως είχε συμφωνηθεί, μέχρι τις 26 Αυγούστου, το όχημα θα παραδιδόταν από τον πωλητή σε μεταφορική εταιρεία ώστε να διευθετηθεί η μεταφορά του στην Κύπρο. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε, ενώ ο πωλητής έπαψε να έχει οποιαδήποτε επικοινωνία με τον παραπονούμενο. 

 

Το Γραφείο Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος του ΤΑΕ Λεμεσού διερευνά την υπόθεση. 

 

Με αφορμή και αυτό το περιστατικό η Αστυνομία, συμβουλεύει για ακόμα μια φορά το κοινό, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό στις συναλλαγές και τις αγορές του μέσω διαδικτύου. Ιδιαίτερα καλείται το κοινό να αποφεύγει αγοραπωλησίες προϊόντων από αμφιλεγόμενες πηγές πώλησης, καθώς και την καταβολή οποιουδήποτε ποσού στον πωλητή, πριν την παραλαβή των προϊόντων. 



https://www.cypruspolicenews.com/DefaultArticle/ArticleId=20820

Δεν υπάρχουν σχόλια: