Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021

Έντονη ανησυχία της ΟΣΙΚΑ για τον επικείμενο τερματισμό των προγραμμάτων στήριξης των υπαλλήλων στα κέντρα αναψυχής

Ανησυχία εξέφρασε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής, Νεόφυτος Θρασυβούλου, για το θέμα της επέκτασης των προγραμμάτων στήριξης, στον απόηχο των δηλώσεων της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτας Αιμιλιανίδου. Το Σάββατο η κ. Αιμιλιανίδου είχε δηλώσει πως τα σχέδια στήριξης που οδήγησαν σε σχεδόν συνθήκες πλήρους απασχόλησης, παρά την πανδημία, τερματίζονται τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Ο κ. Θρασυβούλου σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ χαρακτήρισε σωστή την ανάλυση της κ. Αιμιλιανίδου σε σχέση με τα σχέδια στήριξης, και πως αυτά απέδωσαν, ωστόσο εκτίμησε πως «είναι αδιανόητο πριν πετύχει το αποτέλεσμα και ο στόχος, ώστε να σπάσει η εποχικότητα, να εγκαταλείπεται η κατά τα άλλα αποτελεσματική διαχείριση».
Ανέφερε πως η επιτυχία βασίστηκε στην επιδότηση της εργασίας αντί της ανεργίας και στο ότι η διαχείριση του τουριστικού ρεύματος «ξέφυγε» από τα χέρια των διοργανωτών ταξιδίων, λέγοντας ότι αυτό οφείλεται στο πτητικό πρόγραμμα το οποίο έχει αναβαθμιστεί. Ακόμη, συνέχισε, οφείλεται στην αναβάθμιση των ατομικών κρατήσεων στα ξενοδοχεία και στο πρόγραμμα στήριξης των διακοπών Κυπρίων.
Ο κ. Θρασυβούλου ανέφερε πως η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής είχε την περασμένη Παρασκευή συνάντηση με τον Υφυπουργό Τουρισμού, όπου ανέπτυξε τις θέσεις και ανησυχίες της.
Είπε ακόμη πως τις επόμενες ημέρες τροχιοδρομείται συνάντηση της ΟΣΙΚΑ με την Υπουργό Εργασίας, αλλά και τον Υπουργό Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννη Καρούσο, με στόχο την εξεύρεση όσο το δυνατόν καλύτερης λύσης, που θα στηρίξει την προσπάθεια για επέκταση της τουριστικής περιόδου και την δημιουργία τουριστικού ρεύματος καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: