Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Στέφτηκε με μεγάλη επιτυχία η 13η Γενική Συνέλευση του ΣΙΚΑΠ. ΦΩΤΟ

Με μεγάλη επιτυχία στέφτηκε στον Πολυχώρο Αττικόν - Πάφος -  , η σημερινή 13η Γενική Συνέλευση του συνδέσμου κέντρων αναψυχής Πάφου - ΣΙΚΑΠ.  Τελούσε υπό την αιγίδα του υφυπουργού τουρισμού Σάββα Περδίου ο όποιος χαιρέτησε τη Γενική Συνέλευση. Μίλησαν επίσης ο πρόεδρος της ΟΣΙΚΑ. Ο πρόεδρος του ΣΙΚΑΠ...Ο διευθυντής της OEB. Ο δήμαρχος Πάφου και ο πρόεδρος του συνδέσμου νυχτερινών κέντρων διασκέδασης.

35 χρόνια ΣΙΚΑΠ. Ο Νεόφυτος Θρασύβουλου παρέδωσε μετά από 35 χρόνια την προεδρία στους νεότερους. Παραμένει ωστόσο, πρόεδρος της παγκυπριας ομοσπονδίας ΟΣΙΚΑ. Στην ομιλία του, κάνοντας τον απολογισμό του  ήταν φανερά συγκινημένος.

Ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος μίλησε για στήριξη των κέντρων αναψυχής και πως έγιναν πολλά από την πλευρά τους τα τελευταία χρόνια.  Έδωσαν το παρών τους δήμαρχοι, βουλευτές, εκπρόσωποι συντεχνιών, ο διευθυντής του εβε, εκπρόσωποι της οσικα Λάρνακας και Αμμοχώστου και αρκετά μελή του σικαπ. Τιμήθηκαν με αναμνηστικές πλακέτες τα μελή του απερχόμενου ΔΣ ΣΙΚΑΠ, καθώς και ο Αντώνης Χατζηκωστης, που έχει φύγει από τη ζωή. Την παρουσίαση έκανε η δημοσιογράφος Καρολίνα Κυπριανού

 

Την στήριξη του στους επιχειρηματίες της εστίασης που έχουν υποφέρει πάρα πολύ από την πανδημία, εξέφρασε σήμερα ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος στην Πάφο.

 

Σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης  του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Πάφου ο κ. Περδίος ανέφερε πως θέλουμε να δώσουμε το μήνυμα ότι «είμαστε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους, σε αυτούς τους επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν υποφέρει πάρα πολύ από την πανδημία».

 

Βλέπουμε όλοι, είπε, ότι ο τουρισμός έχει επηρεαστεί τα μέγιστα λόγω της πανδημίας, σημειώνοντας πως την ίδια ώρα θα ενημερώσει και θα ζητήσει από τον Σύνδεσμο και διάφορους άλλους Συνδέσμους να στηρίξουν τις προσπάθειες του Υφυπουργείου για την επόμενη πενταετία.

 

Ο κ. Περδίος σημείωσε πως εισερχόμαστε σε μια πενταετία πάρα πολύ σημαντική με πολύ σημαντικά σχέδια χορηγιών και  κινήτρων του Υφυπουργείου ιδιαίτερα για τον τομέα της εστίασης. Είναι, πρόσθεσε, μια περίοδος τα επόμενα πέντε χρόνια που θα πρέπει να εδραιωθεί η διαφορετικότητα του προϊόντος που προσφέρει η Κύπρος στο εξωτερικό.

Εμείς ως Υφυπουργείο, συμπλήρωσε, «έχουμε ξεκινήσει τις προσπάθειες εδώ και δύο χρόνια όταν ανακοινώθηκε η εθνική στρατηγική τουρισμού».

Πλέον «το νερό έχει μπει στο αυλάκι» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Περδίος, σημειώνοντας πως «πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι είμαστε συνοδοιπόροι και πρέπει να δούμε και άλλες επιχειρήσεις να μπαίνουν στις ετικέτες του Υφυπουργείου είτε αυτό είναι το κυπριακό πρόγευμα είτε είναι το taste Cyprus, είτε είναι οι οινικές διαδρομές, είτε είναι οι χώροι εστίασης και διαμονής».

Σε χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Συνδέσμων Κέντρων Αναψυχής Νεόφυτος Θρασυβούλου σημείωσε πως ο ΣΙΚΑΠ συνεχίζει πλέον με νέους ανθρώπους που έχουν όρεξη για δουλειά και που θέλουν να βοηθήσουν. Εγώ σημείωσε, «θα είμαι στο πλευρό τους, όσο χρειαστεί». Ως πρόεδρος της ΟΣΙΚΑ ο κ. Θρασυβούλου ανέφερε πως οι παρεμβάσεις της Ομοσπονδίας είναι καθημερινές, ιδιαίτερα τώρα με την πανδημία, εκτιμώντας πως πέτυχαν πολλά και πως συνεχίζουν να παλεύουν.  Ακολούθως αναφέρθηκε και στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στο θέμα της εξεύρεσης προσωπικό, σημειώνοντας πως πρόκειται για τεράστιο ζήτημα και ότι για αυτό ξεκίνησαν εισηγήσεις σε διάφορα επίπεδα. Πιστεύουμε κατέληξε, ότι πολύ σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ανέφερε σε σχέση με τα μέτρα που έχουν ληφθεί ότι επιδίωξη είναι «να μας επιτραπεί στους εξωτερικούς χώρους να μπορούν να προσέρχονται με αρνητική ανάλυση PCR  ή με rapid test οι πολίτες όπως ίσχυε μέχρι σήμερα». Είναι ένα μέτρο, είπε, που εκτιμούν ότι μπορεί να βοηθήσει ώστε και οι επιχειρήσεις εστίασης να μπορούν να εργαστούν απρόσκοπτα.

Ο νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Πάφου Άγγελος Ονησιφόρου κάλεσε όλα τα κέντρα αναψυχής της πόλης και επαρχίας Πάφου να έρθουν κοντά τους. Μόνο έτσι πρόσθεσε, θα δυναμώσουμε την φωνή μας ακόμα περισσότερο, με σκοπό να διεκδικούμε αυτά που πρέπει για να επιβιώσουμε στις δύσκολες εποχές που διανύουμε. Κάλεσε επίσης τις αρχές της Πάφου και της Κύπρου γενικότερα σε περαιτέρω συνεργασία με τον Σύνδεσμο ούτως ώστε μέσα από την ανταλλαγή απόψεων να λαμβάνονται οι κατάλληλες αποφάσεις που δεν θα αδικούν και δεν θα θίγουν κανέναν.

Ο Μιχάλης Αντωνίου Διευθυντής της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων ( ΟΕΒ)  σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ανέφερε πως «γίνεται ένας διαρκής αγώνας για να βρίσκουμε την γραμμή ισορροπίας στα μέτρα εκείνα τα οποία θα προστατεύουν στον μέγιστο βαθμό την δημόσια υγεία με την μέγιστη προστασία και της εθνικής οικονομίας» . Αυτό, είπε, είναι μια συνεχώς μετακινούμενη γραμμή την οποία πρέπει αυτοί που λαμβάνουν αποφάσεις να την αναζητούν και να την ορίζουν ανάλογα με τις εξελίξεις των επιδημιολογικών δεδομένων.

Υπενθυμίζεται ότι,  το Νέο ΔΣ ΣΙΚΑΠ που προέκυψε μετά το πρώτο μέρος της Γενική Εκλογικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στις 2-11-2021, καταρτίστηκε στις 9-11-2021 σε Σώμα, ως ακολούθως, Πρόεδρος Ονησιφόρου Άγγελος, Αντιπρόεδρος  Ματθαίου Νίκος,  Αναπλ. Πρόεδρος – Εκπρ. Πόλις Χρυσοχούς, Νικολαΐδης Στέλιος – Αντιπρόεδρος – Εκπρόσωπος Πέγειας. Γραμματέας Σολωμού Γιώργος.   Εκπρόσωπος Τύπου - Ταμίας Νεοφύτου Γιώργος , Χριστοδούλου Χ’’κωστή Ελένη – Υπεύθυνη Εκδηλώσεων, Μέλη , Πέτρος Πέτρου, Σάββα Λένος,  Σταύρου Σάββας  και Εκτελεστικός Γραμματέας  Πέτρος Κεχριώτης.

Επίτιμος πρόεδρος, ο πρόεδρος της ΟΣΙΚΑ Νεόφυτος Θρασυβούλου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: