Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

Δείτε τι εισηγείται η ΟΣΙΚΑ για τους πελάτες κέντρων αναψυχής σε εξωτερικούς χώρους

 

Σε χαμηλά επίπεδα, γύρω στο 20%- 30%, κυμαίνεται η επισκεψιμότητα στα κέντρα αναψυχής σήμερα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΟΣΙΚΑ), Νεόφυτο Θρασυβούλου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Θρασυβούλου είπε πως εάν οι καιρικές συνθήκες συνεχίσουν να είναι ευνοϊκές και οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης είναι σε καλή επιδημιολογική κατάσταση, τότε υπάρχει η πιθανότητα η Κύπρος να δεχτεί κόσμο και την περίοδο των εορτών .
Ο Πρόεδρος της ΟΣΙΚΑ σημείωσε ακόμη πως έχει διευρυνθεί η τουριστική περίοδος και ότι μέχρι τις 15 με 20 Νοεμβρίου σημειώθηκε ένα 50% διακίνησης του κόσμου. Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Θρασυβούλου ανέφερε πως παρακολουθούν τις εξελίξεις σε όλες τις χώρες του κόσμου, αντιλαμβάνονται επίσης τις προσπάθειες που καταβάλλει η Πολιτεία και ασπάζονται ως ΟΣΙΚΑ τις απόψεις και τις εισηγήσεις των επιδημιολόγων για το καλό της Κύπρο και της οικονομίας ευρύτερα.
Σε σχέση με τα νέα μέτρα, επεσήμανε πως αυτά επηρεάζουν τον κλάδο τους. Είναι ξεκάθαρο, είπε, ότι “οι γονείς αντιδρούν και αυτό θα έχει επιπτώσεις στην επισιτιστική βιομηχανία κυρίως όταν διακινούνται οικογένειες με τα παιδιά τους”.
Πρόσθεσε πως έχουν στείλει τις δικές τους εισηγήσεις στον Υπουργό Υγείας. Εμείς, συνέχισε, ζητούμε όπως γίνει αποδεκτό να επιτρέπεται καθολικά σε όλους τουλάχιστον στους εξωτερικούς χώρους να μπορούν να διακινούνται μετά την διενέργεια PCR ή rapid test χωρίς να επιβάλλεται η 1η η 2η δόση του εμβολίου.
Εξέφρασε, παράλληλα, την ελπίδα ότι ο κόσμος με τα περιθώρια που έχει δώσει ο Υπουργός θα ευαισθητοποιηθεί για να εμβολιαστεί.
Πρόσθεσε πως μια βιομηχανία η οποία υποφέρει για είκοσι μήνες και εργάστηκε τους τελευταίους τρεις μήνες πρέπει να συνεχίζει να εργάζεται απρόσκοπτα, ώστε να μην δημιουργηθούν τεράστια οικονομικά προβλήματα στις επιχειρήσεις και στους επιχειρηματίες.
Εκτίμησε επίσης ότι από την 1η Δεκεμβρίου οι περισσότερες επιχειρήσεις θα αρχίσουν να κλείνουν. Πρόσθεσε ακόμη πως το 20% των επιχειρήσεων δεν επαναλειτούργησαν την απερχόμενη καλοκαιρινή σαιζόν και είναι αμφίβολο αν θα ξαναλειτουργήσουν την επόμενη τουριστική περίοδο.
Κάλεσε επίσης το κράτος και την Πολιτεία μα στηρίξουν τα κέντρα αναψυχής που έχουν μείνει ανοικτά.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: