Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

Καθημερινός αγώνας για την εξάλειψη του bullying από τη Δωρίτα Μαρκαντώνη

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η παρουσίαση του βιβλίου «Σχολικός Εκφοβισμός, από τους μύθους στην πραγματικότητα» της εκπαιδευτικού και συγγραφέως Δωρίτας Μαρκαντώνη που πραγματοποιήθηκε τις 24/11/2021 στη Λεμεσό, υπό την αιγίδα της Εφορείας Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λεμεσού.
Το βιβλίο παρουσίασε ο Δημήτρης Μικελλίδης, Πρώτος Λειτουργό Εκπαίδευσης σημειώνοντας ότι ο Σχολικός Εκφοβισμός κατά τη συγγραφέα είναι ένα φαινόμενο το οποίο μπορεί να αντιμετωπιστεί. 
Η καλύτερη «θεραπεία», όπως τονίστηκε, είναι η πρόληψή του. Καίρια στοιχεία αποτελούν η αναγνώρισή του, η ικανότητα εντοπισμού του και η μη ανοχή σε αυτόν. 
Χαιρετισμό απηύθυνε ο Ντίνος ‘Έλληνας, Πρόεδρο Εφορείας Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λεμεσού, ο οποίο επεσήμανε ότι είναι σημαντικό πολλοί γονείς, εκπαιδευτικοί ακόμη και μαθητές, να εστιάσουν στο κοινωνικό φαινόμενο του Σχολικού Εκφοβισμού, προκειμένου να εξαλειφθεί. 
Η συγγραφέας το χαρακτηρίζει ως μια πληγή που ως άνθρωποι, που νοιάζονται για την αυριανή κοινωνία, οφείλουμε να κλείσουμε. 
Η Δωρίτα Μαρκαντώνη φανερά συγκινημένη ευχαρίστησε το κοινό που αγκάλιασε το βιβλίο από την πρώτη στιγμή και ανέφερε ότι πάντα αξίζει να προσπαθούμε ακόμα και αν η διαδρομή είναι δύσκολη, στέλνοντας το μήνυμα ότι η ίδια θα αγωνίζεται καθημερινά για την εξάλειψη κάθε είδους bullying, αφού όπως είπε, αφού έφτασε η στιγμή να αφήσουμε τους μύθους και να δούμε την πραγματικότητα αυτής της μάστιγας.
 Την παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβε η δημοσιογράφος Καρολίνα Κυπριανού η οποία συνεχάρη τη συγγραφέα για το σπουδαίο έργο που επιτελεί και το λιθαράκι που βάζει για τη βελτίωση της κοινωνίας μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: