Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Δείτε τι θα ισχύει για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους που εξυπηρετούν πελάτες

Διευκρινίσεις για τα νέα μέτρα έκανε στο Πρωτοσέλιδο ο λειτουργός Τύπου του Υπουργείου Υγείας, Κωνσταντίνος Αθανασίου.

 

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην υποχρεωτική μάσκα στα παιδιά από έξι και άνω, εξήγησε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει μεγάλη διασπορά στις σχολικές μονάδες. Επεσήμανε δε ότι λήφθηκε η απόφαση μετά από εισήγηση των ειδικών και θεωρήθηκε απαραίτητη όχι μόνο για τη διασπορά του κορωνοιού αλλά και των άλλων εποχικών λοιμώξεων. «Πρέπει να δημιουργηθεί συλλογική ευθύνη στα παιδιά», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι θα γίνουν εκστρατείες στα σχολεία για τη σωστή χρήση μάσκας.

Σε ερώτηση πώς κάποιοι επαγγελματίες που εξυπηρετούν πολίτες θα παραμείνουν ανεμβολίαστοι, απάντησε ότι δεν μπορούσε να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός. Η προσπάθεια ήταν να δοθεί το μήνυμα όλοι να εμβολιαστούν. Μέσα στις επιχειρήσεις όμως εξαιρούνται οι εργαζόμενοι από την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, όμως εάν πάνε στον ίδιο χώρο ως πελάτες θα πρέπει να έχουν μια δόση εμβολίου και safepass.

Εξήγησε ότι από 18 Δεκεμβρίου θα καταγράφεται η τρίτη δόση στα safepass.

Δείτε το βίντεο εδω!!!

https://www.sigmalive.com/news/dimosia-igeia/874195/ypygeias-ti-isxyei-gia-anemvoliastous-ergazomenous-pou-eksypiretoun-pelates


Όπως ανέφερε στον REPORTER ο σύμβουλος επικοινωνίας του υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνος Αθανασίου, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε θέατρα, κινηματογράφους, χώρους εστίασης κ.λπ θα πρέπει να προσκομίζουν από την πρώτη Δεκεμβρίου για να προσέλθουν στην εργασία τους αρνητικό rapid τεστ 48 ωρών ή PCR 72 ωρών.

Μία άλλη απορία που δημιουργήθηκε, είναι εάν θα μπορούν οι ανεμβολίαστοι να εισέρχονται σε εμπορικά κέντρα. Η απάντηση είναι θετική και θα μπορούν να εισέρχονται, ωστόσο θα ισχύσει ότι και για τους άλλους χώρους εστίασης στα καφεστιατόρια που βρίσκονται εντός των εμπορικών κέντρων. Σε αυτά δηλαδή θα εισέρχονται, μόνο άτομα που είναι εμβολιασμένα.


https://www.reporter.com.cy/local-news/article/889159/diefkriniseis-ga-anemboliastoys-ergzomenoys-se-choroys-mono-ga-emboliasmenoys

Δεν υπάρχουν σχόλια: