Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

Απάτη μέσω διαδικτύου διερευνά το ΤΑΕ Πάφου

 Το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου, διερευνά υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, που διαπράχθηκε μεταξύ Ιουλίου και Νοεμβρίου 2021 και αφορά χρηματικό ποσό 28 χιλ. ευρώ .

Σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Πάφου Μιχάλη Ιωάννου, χθες γύρω στο μεσημέρι καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Πάφου ότι από τον Ιούλιο μέχρι τον Νοέμβριο του 2021, άγνωστα πρόσωπα μετέφεραν από τον λογαριασμό του που διατηρεί στην τράπεζα το χρηματικό ποσό ύψους 28 χιλ. ευρώ.
Ο παραπονούμενος στις 16 Νοεμβρίου του 2021 σε έλεγχο που διενήργησε στις συναλλαγές του διαπίστωσε ότι είχε γίνει απόπειρα σε επτά ξεχωριστές περιπτώσεις να μεταφερθούν χρηματικά ποσά σε άλλους λογαριασμούς. Μετά από έλεγχο που έκανε στο υποκατάστημα με το οποίο συνεργάζεται διαπιστώθηκε ότι από τον Ιούλιο μέχρι την 16η Νοεμβρίου του 2021 μεταφέρθηκαν από τον λογαριασμό του σε αγνώστων στοιχείων λογαριασμό το χρηματικό ποσό των 28 χιλ. ευρώ.
Επίσης, σε διάφορες άλλες περιπτώσεις, οι άγνωστοι αποπειράθηκαν να μεταφέρουν από τον λογαριασμό του παραπονούμενου, χρηματικό ποσό ύψους πέραν των €4.500, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.
Στο πλαίσιο των εξετάσεων έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα έγγραφα από την τράπεζα με την οποία το ΤΑΕ Πάφου συνεργάζεται για να διαπιστωθεί ο λογαριασμός που έχουν κατατεθεί τα χρήματα και για να ζητηθεί και η συνδρομή της Interpol εάν ο λογαριασμός αυτός αφορά λογαριασμό τράπεζας, που βρίσκεται στο εξωτερικό .
Ο παραπονούμενος δεν έχει μιλήσει με κάποιον για να γίνουν οι συγκεκριμένες συναλλαγές οπότε τις επόμενες ημέρες θα υπάρχουν εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση αυτή.
Ο Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Πάφου απευθύνει εκ νέου έκκληση στο κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό στις συναλλαγές του μέσω διαδικτύου και να προχωρεί σε τακτικούς ελέγχους στο λογαριασμό του, ούτως ώστε αν έχει γίνει κάποια παράνομη ανάληψη να εντοπίζεται γρήγορα πριν να μεγαλώνει το ποσό και για να μπορεί η Αστυνομία να είναι πιο αποτελεσματική στην εξιχνίαση της υπόθεσης.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: