Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

Η TUS Airways ξεκινά πτήσεις Πάφος - Αθήνα

Από τις 10 Δεκεμβρίου 2021, κάθε Παρασκευή και Σάββατο, ξεκινούν απευθείας πτήσεις από την Πάφο προς την Αθήνα με την εταιρεία TUS Airways.

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Πάφου Χράσανθος Σαββίδης έγραψε στιον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook...

"Τα καταφέραμε και με τις πτήσεις .

Το δρομολόγιο Πάφος - Αθήνα είναι πιά γεγονός. Η TUS ξεκινά δρομολόγια στον αγαπημένο μας προορισμό !!
Οι πτήσεις ξεκινούν απο τις 10 Δεκεμβρίου και θα είναι κάθε Παρασκευή και Κυριακή.
Ευχαριστούμε τον αρμόδιο υπουργό μεταφορών" !!

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Πάφου Χαράλαμπος Πάζαρος έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook...
"Από καρδιάς ευχαριστώ τον φίλο Υπουργό Μεταφορών κύριο Καρούσο Yiannis Karousos που με την δική του καθοριστική συμβολή καρποφόρησαν οι συντονισμένες προσπάθειες για την αεροπορική σύνδεση της Πάφου με την Αθήνα.
Η ένταξη του δρομολόγιου Πάφος-Αθήνα διευκολύνει μεγάλο αριθμό πολιτών της Κύπρου και ειδικά για την Πάφο μας και άρει μια αδικία που χρονολογείται. Οι πτήσεις θα είναι κάθε Παρασκευή και κάθε Κυριακή με την πρώτη πτήση στις 10 Δεκεμβρίου".

Εϊναι με ιδιαίτερη ικανοποίηση που ακούσαμε σήμερα την ανακοίνωση που εξέδωσε η αεροπορική εταιρεία TUS Airways σχετικά με την έναρξη πτήσεων από τον Διεθνή Αερολιμένα Πάφου προς την Αθήνα από τις αρχές Δεκεμβρίου.

Χαιρετίζουμε αυτό το χαρμόσυνο γεγονός και ταυτόχρονα καλούμε τόσο το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, όσο και το Υφυπουργείο Τουρισμού, όπως προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και διαδικασίες και βάση αυτής της θετικής εξέλιξης να εκπονήσουν μελέτες για την βιωσιμότητα του εν λόγω πτητικού προγράμματος που εξέδωσε η εταιρεία TUSAirways. Προς τον σκοπό αυτό, ο απώτερος στόχος και σκοπός που θα πρέπει να έχουν οι μελέτες βιωσιμότητας είναι η άμεση παράταση και επέκταση του δρομολογίου πέραν των δύο μηνών, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί.

Θέλουμε να επισήμάνουμε και να τονίσουμε ότι, μετά από πολλές προσπάθειες και πιέσεις προς τα αρμόδια υπουργεία και φορείς, ταυτόχρονα με δικές μας ενέργειες και πρωτοβουλίες, βλέπουμε ένα δικό μας όραμα και αίτημα ολόκληρης της Επαρχίας Πάφου να υλοποιείται, επιτέλους.

Ευελπιστούμε ότι, η κυβέρνηση μαζί με το καθ’ύλην αρμόδιο υπουργείο, να εξεύρουν λύσεις και με δικές τους προσπάθειες να επεκταθεί το πτητικό πρόγραμμα σε μόνιμη βάση πλέον, καθόλη τη διάρκεια του έτους.


Ηλίας Μυριάνθους

Βουλευτής Κ.Σ.

ΕΔΕΚ

Εκλογικής Περιφέρειας Πάφου

Δεν υπάρχουν σχόλια: