Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021

Προβληματισμένοι οι ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής για τις αυξήσεις τιμών σε βασικά αγαθά

 

Αλυσιδωτές αυξήσεις σε μια σειρά από βασικά αγαθά έχουν προβληματίσει έντονα τον κλάδο της επισιτιστικής βιομηχανίας, με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΟΣΙΚΑ), Νεόφυτο Θρασυβούλου, να λέει πως επιβάλλεται να υπάρξει μείωση τιμών, αλλά και η επιβολή πλαφόν σε βασικά προϊόντα.

«Η ακρίβεια έχει διαφανεί από την έναρξη της περιόδου» είπε ο κ. Θρασυβούλου, σημειώνοντας πως το πρόβλημα διευρύνθηκε λόγω και της αύξησης της τουριστικής κίνησης τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Όπως εξήγησε, αρκετά αγαθά σταμάτησαν να υπάρχουν στην αγορά, αυξήθηκε η τιμή στα μέσα μεταφοράς τους, ενώ αναφέρθηκε και σε πληροφορίες που φέρουν τις αυξήσεις στα αγαθά να είναι της τάξης του 10%- 30%.
Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Θρασυβούλου εξέφρασε παράλληλα ανησυχία και για την νέα τουριστική περίοδο. Είπε ότι τη στιγμή που συνεχίζονται τα προγράμματα στήριξης, αν επέλθει μια αύξηση 20% - 30% σε διάφορα αγαθά, τότε οι τιμές θα εκτοξευθούν στα ύψη.
Αναφέρθηκε παράλληλα στο ενδεχόμενο να μπει πλαφόν στις τιμές, εκφράζοντας την ελπίδα ότι με τον τρόπο αυτό θα «μπορέσει η Κύπρος ως τόπος να είναι πιο ελκυστικός για τον τουρισμό, αλλά και ο κόσμος να επιβιώνει με τα ημερομίσθια που δίδονται σήμερα».
Ο εστιάτορας και μέχρι πρότινος προεδρεύων του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΣΙΚΑΠ) Μάριος Θεοδοσίου σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ έκανε λόγο για «αυθαίρετη αύξηση» των τιμών από προμηθευτές και υπεραγορές, με αποτέλεσμα, όπως είπε «όλα τα κέντρα αναψυχής να ζημιώνουν και να μην βγάζουν τα έξοδα τους». Δουλεύουμε, συνέχισε, με τις υφιστάμενες τιμές, με όλα τα αρνητικά επακόλουθα.
Πρόσθεσε πως οι εκρήξεις των τιμών ξεκινούν από τα φθαρτά, το κρέας και το ψάρι, ενώ κάλεσε την Κυβέρνηση «να αναλάβει τις ευθύνες της». Δεν μπορεί οι τιμές να μείνουν ανεξέλεγκτες και να πουλάει όσο θέλει ο καθένας, είπε.
Ο Δημήτρης Καλλής, επιχειρηματίας ιδιοκτήτης του εστιατορίου “Τα Δημοτικά Μπάνια ”εξέφρασε την ανησυχία του για την αύξηση των αγαθών. Είπε ότι για τους ιδιοκτήτες των κέντρων αναψυχής η κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί, είναι πολύ δύσκολη. Αν αυτή η κατάσταση επηρεάσει τους ιδιοκτήτες των καφεστιατορίων για αρκετό καιρό, τότε και αυτοί με την σειρά τους θα πρέπει να προχωρήσουν στις αυξήσεις τιμών των προϊόντων που διαθέτουν, είπε.
Η Χλόη Κασιουλή Αργυρού που διατηρεί κέντρο εστίασης στην περιοχή της Τεχνικής Σχολής, σε δηλώσεις της εξέφρασε την ανησυχία της και τον προβληματισμό της για την αύξηση των τιμών σε κάποια είδη, ωστόσο εί[ε ότι αυτό που την ικανοποιεί είναι ότι μέχρι στιγμής δεν έχει σημειωθεί αύξηση του κρέατος. Η κ. Κασιουλή σημείωσε πως μέχρι τιμής δεν έχει προχωρήσει στην αύξηση της τιμής στα είδη που πωλεί, ενώ εκτίμησε πως αυτό το διάστημα, η δουλειά της έχει μειωθεί αρκετά.
Εξάλλου ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Πάφου, Άγγελος Ονησιφόρου, είπε στο ΚΥΠΕ πως άρχισε τις επαφές με βουλευτές, δημάρχους, αστυνομία και οργανωμένα σύνολα της Πάφου, με σκοπό την καταγραφή και προώθηση των προβλημάτων του κλάδου τα οποία, εκτός από το θέμα της ακρίβειας των βασικών προϊόντων, επικεντρώνονται, μεταξύ άλλων, και στην έκδοση αδειών, την έλλειψη προσωπικού, το θέμα των ντεσιμπέλ, τα τραπεζοκαθίσματα σε εξωτερικούς χώρους.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: