Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

Κολέγιο CDA και ΟΣΙΚΑ - ΣΙΚΑΠ ενώνουν δυνάμεις

Συνάντηση με την ηγεσία ΟΣΙΚΑ και ΣΙΚΑΠ είχε σήμερα 23 Νοεμβρίου 2021 ο Πρόεδρος του Κολεγίου CDA Πάφου Αθανάσιος Χριστοφόρου, ο Γενικός Διευθυντής Πάφου Ευστάθιος Μιχαήλ και η Διευθύντρια του Κολεγίου στην Πάφο Καρολίνα Κυπριανού. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής ΟΣΙΚΑ  Νεόφυτος Θρασυβούλου, ο Πρόεδρος του ΣΙΚΑΠ Άγγελος Ονησιφόρου και ο  Εκτελεστικός Γραμματέας Πέτρος Κεχριώτης.
Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις σε θέματα προσέλκυσης Ευρωπαίων φοιτητών με την προοπτική εργοδότησης σε διαθέσιμες θέσεις εργασίας στην ξενοδοχειακή βιομηχανία. Περαιτέρω συζητήθηκαν και άλλα θέματα προκειμένου οι δύο πλευρές να συνεργαστούν προς επίλυσή τους προς όφελος και των δύο πλευρών.

 

Όλες οι λεπτομέρειες για τις επαφές ΟΣΙΚΑ και ΣΙΚΑΠ για εξεύρεση προσωπικού στα κέντρα αναψυχής

Το μεγάλο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού στα κέντρα αναψυχής, απασχολεί έντονα την Παγκύπρια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής – ΟΣΙΚΑ η οποία  προσπαθεί με κάθε τρόπο να επιλύσει το μεγάλο αυτό θέμα.

Για το λόγο αυτό σήμερα ο πρόεδρος της ΟΣΙΚΑ Νεόφυτος Θρασυβούλου μαζί με τον πρόεδρο του ΣΙΚΑΠ Άγγελο Ονησιφόρου και τον εκτελεστικό γραμματέα Πέτρο Κεχριώτη, συναντήθηκαν με την ηγεσία της ιδιωτικής σχολής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης CDA COLLEGE στην Πάφο.

Εκεί ενημερώθηκαν για μια καμπάνια που ξεκινά άμεσα το CDA και απευθύνεται σε χώρες της ΕΕ, όπως Βουλγαρία, Ρουμανία, Λετονία, Λιθουανία, Εσθονία κα, για προσέλκυση φοιτητών που έχουν να κάνουν με τον κλάδο των κέντρων αναψυχής, όπως τραπεζοκομία, μπάρμαν κλπ. Το σημαντικότερο όμως είναι πως πέραν των σπουδών, το κολέγιο θα τους εγγυάται και εργασία. Σπουδές και Εργασία ονομάζεται η καμπάνια.

Το γεγονός, χαιρέτισε ο πρόεδρος της ΟΣΙΚΑ Νεόφυτος Θρασυβούλου, λέγοντας πως είναι μια θετική εξέλιξη και μια πολύ καλή κίνηση.  Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του προέδρου του ΣΙΚΑΠ Άγγελου Ονησιφόρου ο οποίος σημείωσε πως αναμένεται να συνεχιστούν οι επαφές  με σκοπό την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών και ενημέρωση των μελών του Συνδέσμου.

Οι φοιτητές θα απασχολούνται full time η part time ανάλογα με τις ανάγκες των επιχειρήσεων. Σύντομα θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις. Όλες οι διαδικασίες, πάντως, θα γίνονται από την ΟΣΙΚΑ και μέσα από τους κατά τόπους Συνδέσμους Κέντρων Αναψυχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: