Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021

Εξώδικα σε υπεραγορά, περίπτερο, μπαράκι και καφετέρια

 

Σε καταγγελίες 13 πολιτών και 4 υποστατικών, προχώρησε η Αστυνομία το τελευταίο 24ωρο, μετά από 2.721 ελέγχους που πραγματοποίησε παγκύπρια, ώστε να διαπιστωθεί η τήρηση και η εφαρμογή των διαταγμάτων του περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος του Κλάδου Επικοινωνίας Αρχηγείου Αστυνομίας, στη Λευκωσία πραγματοποιήθηκαν 1.153 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψε 1 καταγγελία πολίτη και 1 υποστατικού, ενώ στη Λεμεσό πραγματοποιήθηκαν 254 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 2 καταγγελίες πολιτών.

Στη Λάρνακα πραγματοποιήθηκαν 492 έλεγχοι και υπήρξαν 5 καταγγελίες πολιτών και 1 υποστατικού, στην Πάφο πραγματοποιήθηκαν 217 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 3 καταγγελίες πολιτών και 2 υποστατικών, στην Αμμόχωστο πραγματοποιήθηκαν 309 έλεγχοι και υπήρξαν 2 καταγγελίες πολιτών, ενώ στην περιοχή Μόρφου πραγματοποιήθηκαν 117 έλεγχοι και δεν υπήρξε καταγγελία.

Επίσης, παγκύπρια, η Τροχαία διενήργησε 179 ελέγχους, χωρίς να προκύψει καταγγελία.

Όσον αφορά στα υποστατικά, αφορά ένα περίπτερο στη Λευκωσία, που δεν υπήρχε έλεγχος για SafePass, με την Αστυνομία να επιδίδει εξώδικο πρόστιμο 500 ευρώ. Πρόστιμο 500 ευρώ επιδόθηκε και σε υπεραγορά στην Πάφο, που εντοπίστηκαν υπάλληλοι χωρίς SafePass, ενώ η δεύτερη καταγγελία που έγινε στην επαρχία, αφορά σε ένα μπαρ, το οποίο επέτρεψε στους πελάτες να είναι ιστάμενοι και να χορεύουν. Εξάλλου, λειτουργούσε χωρίς σχετικές άδειες πώλησης ποτών και μουσικής, με τον ιδιοκτήτη να οδηγείται ενώπιον Δικαστηρίου. Η τέταρτη καταγγελία αφορά σε καφετέρια, οι υπάλληλοι της οποίας εντοπίστηκαν με αντικανονική μάσκα. Στο ιδιοκτήτη επιδόθηκε εξώδικο πρόστιμο 750 ευρώ. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: