Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Οι έρευνες της αστυνομίας διευρύνονται για την εταιρεία Aristo Developers. Εξετάζεται και η ανέγερση του Kings Avenue Mall



Διευρύνονται οι έρευνες της Αστυνομίας στην υπόθεση διαχωρισμού μεγάλου αριθμού οικοπέδων στην περιοχή Σκαλί στη Πάφο από την εταιρεία Aristo Developers.

Μετά τον εντοπισμό του φερόμενου πλαστού κτηματολογικού σχεδίου, οι έρευνες προχωρούν τάχιστα και σε βάθος, ξεσκονίζοντας δεκάδες φακέλους και ακίνητα της εταιρείας.

Η Αστυνομία εξετάζει τους φακέλους 179 αναπτύξεων, στις οποίες μετείχε η εταιρεία τα τελευταία 14 χρόνια.

Η Νομική Υπηρεσία με διάταγμά της καλεί το Δήμο Πάφου να παραδώσει όλους τους φακέλους αναπτύξεων, όχι μόνο της εταιρείας Aristo Developers, αλλά και εταιρειών, στις οποίες ο Θεόδωρος Αριστοδήμου μετέχει ή κατέχει οποιαδήποτε θέση.      

Σύμφωνα με το Γενικό Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη, είναι μεγάλος ο αριθμός των υποθέσεων, που θα διερευνηθούν και αφορούν τις επαγγελματικές δραστηριότητες του Θεόδωρου Αριστοδήμου, χωρίς αυτό, όπως διευκρίνησε, να σημαίνει ότι υπάρχει κάτι το επιλήψιμο.

Στο μεταξύ, μέρος των αρχιτεκτονικών σχεδίων, στα οποία βασίστηκε ο Δήμος Πάφου, προκειμένου να εκδώσει την πολεοδομική άδεια για το Mall της πόλης, έχουν εξαφανιστεί από τον φάκελο της συγκεκριμένης ανάπτυξης.

Στο έργο μετείχε ο Θεόδωρος Αριστοδήμου μέσω εταιρείας στην κοινοπραξία που έχει ανεγείρει και διαχειρίζεται το συγκεκριμένο εμπορικό κέντρο.

Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές έρευνες, από τον φάκελο της μεγάλης αυτής ανάπτυξης, η οποία δεν διαθέτει πιστοποιητικό τελικής έγκρισης και κατά συνέπεια άδεια λειτουργίας, απουσιάζουν σημαντικά σχέδια του έργου.

Στο μεταξύ ο Θεόδωρος Αριστοδήμου, που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, παρουσιάζει σταθερή και βελτιωμένη κλινική κατάσταση.

Μετά από αξιολόγηση της κατάστασής του το πρωί αναμένεται να πάρει εξιτήριο. 



http://www.sigmalive.com/news/local/163335#sthash.Yw5UvVh2.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: