Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Επέστρεψαν στο Ακρωτήρι τα οπλισμένα Tornado χωρίς επιθέσεις

Xωρίς επιθέσεις ολοκληρώθηκε η πρώτη επιχείρηση που πραγματοποίησαν βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη από τη βάση του Ακρωτηρίου πάνω από το Ιράκ, μετά την έγκριση που έδωσαν οι Βρετανοί βουλευτές την Παρασκευή.


Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Υπουργείου Άμυνας στο Λονδίνο, δύο μαχητικά τύπου Tornado πραγματοποίησαν αναγνωριστικές πτήσεις πάνω από εδάφη του Ιράκ όπου οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους απειλούν πολίτες, όντας για πρώτη φορά οπλισμένα με βόμβες και πυραύλους.
Κατά τη συγκεκριμένη επιχείρηση δεν εντοπίστηκαν στόχοι που απαιτούσαν άμεση επίθεση από τα βρετανικά αεροσκάφη, διευκρίνισε ο αξιωματούχος του υπουργείου.
Παρόλα αυτά, πρόσθεσε, οι πληροφορίες που συνελέγησαν από τα προηγμένης τεχνολογίας μηχανήματα των Tornado θα είναι πολύτιμες για τις ιρακινές αρχές και τις συμμαχικές δυνάμεις, ώστε να κατανοήσουν την κατάσταση του Ισλαμικού Κράτους και να αναγνωρίσουν δυνητικούς στόχους για μελλοντικές επιχειρήσεις.
Παράλληλα με τη συγκεκριμένη επιχείρηση, που υποστηριζόταν από αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού τύπου Voyager, μεταγωγικά αεροσκάφη των Βρετανών παρέδωσαν νεότερα εφόδια στους Κούρδους που αντιμάχονται τις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους.


http://www.sigmalive.com/news/local/165479#sthash.hGtBB1rY.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: