Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

"Βρέθηκαν τα σχέδια του Mall στην Πάφο"

Μετά από έρευνα που έγινε από τον Δημοτικό Γραμματέα του Δ. Πάφου, έχουν εντοπιστεί όλα τα αρχιτεκτονικά σχέδια, οι στατικές μελέτες που αφορούσαν το Mall και έχει κληθεί η Αστυνομία Πάφου επιτόπου να παραλάβει όλα τα σχέδια για να συμπληρωθεί ο φάκελος του Mall, τον οποίο κατέχει από την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας.

Ο κ. Βέργας σε δηλώσεις του ανέφερε πως τα αρχιτεκτονικά σχέδια έχουν όλες τις πρωτότυπες σφραγίδες και όλες τις υπογραφές των μηχανικών που προβλέπει η νομοθεσία και εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι εικασίες περί απωλειών πολύτιμων σχεδίων δεν ευσταθεί.
Η Αστυνομία, συνέχισε, έχει συμπληρώσει όλα τα σχέδια και ο Δ. Πάφου έχει παραδώσει όλο το φάκελο που αφορά το Mall.
Eπεσήμανε ακόμη, πως τα σχέδια επειδή στις μεγάλες υποθέσεις οι τεχνικοί μπαινοβγαίνουν στο φάκελο και στο χώρο που αποθηκεύονται, ήταν σε ένα κουτί στο υπόγειο του τεχνικού τμήματος.
Ο κ. Βέργας σημείωσε πως ήδη έδωσε οδηγίες στο Δημοτικό Γραμματέα να διεξάγει έρευνα για το γιατί λέχθηκε ότι είχαν απολεστεί σχέδια  από την στιγμή που αυτό δεν ήταν σίγουρο, λέγοντας πως η έρευνα αυτή θα ξεκινήσει από αύριο.

Πρόσθεσε επίσης, ερωτηθείς σχετικά, πως όλα τα σχέδια είναι πολύτιμα για συγκεκριμένο φάκελο και επειδή υπάρχουν τροποποιήσεις και τροποποιημένα σχέδια  ήταν πολύτιμα γιατί θα συγκριθούν με τις αρχικές άδειες για να παραμείνουν στα ίδια εμβαδά και να διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα.

Ο φάκελος έχει παραδοθεί στην Αστυνομία

Ο Δήμαρχος Πάφου ανακοίνωσε επίσημα πως ο φάκελος έχει ολοκληρωθεί με όλα τα σχέδια και έχει παραδοθεί στην Αστυνομία, ενώ σήμερα- όπως είπε- παραδόθηκαν και οι 12 φάκελοι άλλων εταιρειών που είναι μέτοχος ο Θεόδωρος Αριστοδήμου .

Ο Δήμος Πάφου, τόνισε, παρέδωσε επίσης στους ανακριτές του ΤΑΕ Πάφου πρακτικά συνεδριών του δημοτικού συμβουλίου και των τεχνικών επιτροπών, ούτως ώστε η τοπική αρχή να ανταποκριθεί πλήρως με αυτά που ζητά η Αστυνομία, όπως είπε.

Απηύθυνε  εκ νέου  έκκληση για επίσπευση των διαδικασιών για να λάμψει η αλήθεια.

Πηγή: ΚΥΠΕ


http://www.sigmalive.com/news/local/164448#sthash.79zDm5An.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: