Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Φεστιβάλ Στατού - Αγίου Φώτιου


Διεξήχθη με μεγάλη  επιτυχία την περασμένη Κυριακή το 5ΟΝΦεστιβάλ στα « Αχνάρια της Παράδοσης » στο χωριό Στατός – Αγιος Φώτιος.



Η προσέλευσης του κόσμου ήταν αθρόα.  Ακόμα και τουρίστες επισκέφθηκαν το φεστιβάλ και απόλαυσαν τα κεραστικά που οι κάτοικοι του χωριού πρόσφερναν με αγάπη σε όλους.  Απόλαυσαν την παραδοσιακή μουσική και τους Κυπριακούς χορούς. Παρακολούθησαν επίδειξη των  διάφορων παρασκευασμάτων, παλουζέ, σουτζιούκου, χαλουμιού. Εκθεση παραδοσιακών εργαλείων και επαγγελμάτων. 

Στα περίπτερα οι κάτοικοι του χωριού, πουλούσαν τα τοπικά προϊόντα τους, μια μεγάλη ποικιλία από ζουμερά και εύγευστα φρούτα,  φρέσκα κηπευτικά, τα διάφορα παρασκευάσματά που οι μικρές βιομηχανίες του χωριού παράγουν, όπως Τραχανά, Χαλούμι, σουτζιούκον, παλουζέ, χαλούμι, γιαούρτι, Εψημα, γλυκά του κουταλιού, Τσαμαρέλλα, λουκάνικα, ζιβανία, κρασιά. Επίσης παραδοσιακά κουλουράκια στο έψημα, ρέσι, πουργούρι και παραδοσιακό ψωμί.

Ήταν μια χαρούμενη επιτυχημένη γιορτή όπου και τα παιδιά είχαν την δική τους γωνιά για να παίξουν, η να κάνουν ένα περίπατο καβάλα στα γαϊδουράκια.  Άφησε σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: