Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Κινδυνεύει πλοιάριο με λαθρομετανάστες ανοιχτά της Πάφου. ΦΩΤΟ

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης οικονομικών μεταναστών οι οποίοι επιβαίνουν πλοιάριο το οποίο βρίσκεται περίπου 50 ναυτικά μίλια ανοιχτά της Πάφου. Το πλοιάριο έστειλε σήμα για βοήθεια λόγω των ισχυρών ανέμων και θαλασσοταραχής που επικρατούν στην περιοχή. Στο σημείο έφτασε γύρω στις 13.20 και το κρουαζιερόπλοιο Salamis Filoxenia το οποίο αναμένεται να περιμαζέψει τους μετανάστες. 


Σύμφωνα με Υπουργείο Άμυνας το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ), έλαβε σήμερα 06:25 π.μ., σήμα κινδύνου μέσω ασυρμάτου από μικρό σκάφος το οποίο έπλεε περί τα 50 Ναυτικά Μίλια ΝΔ της Πάφου. Στο σκάφος επιβαίνουν γύρω στα 300 άτομα μεταξύ τους και γυναικόπεδα και απαιτείται  η περισυλλογή και διάσωσή τους λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.
Πάνω από το σημείο υπερίπταται ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς.
Name
Αν όλα κυλύσουν ομαλά τότε εκτιμάται ότι θα δέσει στο λιμάνι Λεμεσού γύρω στις 21.00 απόψε. Στο Λιμάνι θα υπάρχει η απαραίτητη ανθρωπιστική βοήθεια.
Μιλώντας στο SigmaLive, o Διευθυντής της Εταιρείας Salamis Cruise Lines Κίκης Βασιλείου, δήλωσε ότι το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης της Κυπριακής δημοκρατίας, επικοινώνησε με την εταιρεία γύρω στις 8.20 το πρωί ζητώντας από κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας το οποίο βρισκόταν στην περιοχή να εκτιμήσει την κατάσταση. Αμέσως είπε, δόθηκαν οδηγίες στον καπετάνιο του πλοίου το οποίο ήταν καθοδόν για το λιμάνι Λεμεσού, να αλλάξει πορεία και να κατευθυνθεί προς το σημείο όπου βρίσκεται το πλοιάριο. Υπολογίζεται ότι μέχρι το μεσημέρι το κρουαζιερόπλοιο Salamis Filoxenia θα φτάσει στο σημείο.
Name
Στον χάρτη με κόκκινο χρώμα φαίνεται η περιοχή όπου βρίσκεται το πλοιάριο και το κρουαζιερόπλοιο Salamis Filoxenia.
Name
ΥΠΑΜ: Σε κινητοποίηση οι υπηρεσίες
Οι υπηρεσίες του κράτους βρίσκονται σε κινητοποίηση και παρακολουθούν το θέμα με το πλοιάριο που μεταφέρει μετανάστες ανοικτά της Πάφου, και σε περίπτωση που υπάρχει κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές θα αναληφθεί επιχείρηση διάσωσής τους, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαϊδης.
"Έχει γίνει αναγνώριση της κατάστασης, έχουν δοθεί οδηγίες σε πλοίο το οποίο προσεγγίζει το καράβι στο οποίο βρίσκονται οι λαθρομετανάστες και λαμβάνονται όλα τα μέτρα προκειμένου, εάν χρειαστεί, να επέμβουμε για να γίνει η περισυλλογή και μεταφορά τους στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας", ανέφερε.
Στην Κοκκινοτριμιθιά
Μιλώντας στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος είπε ότι οι μετανάστες θα μεταφερθούν σε στρατόπεδο στην Κοκκινοτριμιθιά. Τόνισε ότι οι υπηρεσίες του κράτους είναι σε απόλυτο συντονισμό και ότι θα γίνουν όλα όσα πρέπει για να μην υπάρξει καμία απώλεια. 


 http://www.sigmalive.com/news/local/164598#sthash.gR60NLzB.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: