Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Πέντε μετανάστες υπό κράτηση

Εντάλματα σύλληψης εναντίον πέντε εκ των 345 μεταναστών που διασώθηκαν από το κρουαζιερόπλοιο Salamis Filoxenia αναμένεται να εκδοθούν απόψε, όπως επίσης και διεθνές και ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εναντίον του προσώπου που σύμφωνα με τις μαρτυρίες, είναι ο εγκέφαλος πίσω από τη μεταφορά των μεταναστών και οποίος εκτιμάται ότι απέσπασε πέραν των δυο εκατομμυρίων δολαρίων.
 

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης, υπό κράτηση στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού βρίσκονται ο 58χρονος καπετάνιος του πλοίου, ο 16χρονος γιος του, ο 26χρονος βοηθός καπετάνιου και ο 34χρονος μηχανικός του πλοίου, ενώ στη Λευκωσία κρατείται ο 20χρονος γιος του ατόμου που φαίνεται να οργάνωσε το ταξίδι των μεταναστών, ένας 40χρονος Σύρος, τα στοιχεία του οποίου έχουν εξακριβωθεί και εναντίον του αναμένεται να εκδοθεί διεθνές και ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Εφόσον εκδοθεί ένταλμα σύλληψης των πέντε μεταναστών, αυτοί αναμένεται να οδηγηθούν αύριο το πρωί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, για να ζητηθεί η έκδοση διατάγματος κράτησης τους.

Το δε πλοιάριο στο οποίο εντοπίστηκαν οι 345 μετανάστες ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι Λεμεσού και αποτελεί τεκμήριο για την όλη υπόθεση.

Πηγή: ΚΥΠΕ
http://ikypros.com/?p=46912#sthash.k0kkdjh8.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: