Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Αρνούνταν οι μετανάστες να αποβιβαστούν στο λιμάνι της Λεμεσού


Αστυνομική επιχείρηση χρειάστηκε για να αποβιβαστούν από το κρουαζιερόπλοιο 280 περίπου μετανάστες που αρνούνταν να κατέβουν στη Κύπρο ζητώντας να μεταβούν σε άλλο προορισμό.  Στις 5.30 το πρωί οι μετανάστες κατέβηκαν διά της βίας στο λιμάνι Λεμεσού. 


Οι ολονύκτιες προσπάθειες της αστυνομίας και των υπηρεσιών που βρέθηκαν από νωρίς το απόγευμα χθες στο λιμάνι Λεμεσού για να παραλάβουν και να φροντίσουν τους μετανάστες δεν έφεραν αποτέλεσμα αφού οι 280 αρνούνταν πεισματικά να κατεβούν από το «Σαλαμίς Φιλοξένια».

Μετά την επιχείρηση της αστυνομίας πριν η οποία άρχισε στις 5.30 το πρωί και ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, οι μετανάστες εγκατέλειψαν δια της βίας το κρουαζιερόπλοιο και τώρα βρίσκονται στους ειδικούς χώρους του λιμανιού όπου γίνεται καταγραφή και παροχή βοήθειας και τροφής.

Επεισοδιακή ήταν όμως και η μεταφορά στη Κοκκινοτριμηθειά των 65 περίπου μεταναστών που κατέβησαν νωρίς χθες βράδυ από το κρουαζιερόπλοιο. Μετά την επιβίβαση τους στα λεωφορεία και αφού έφτασαν στον προορισμό τους με συνοδεία στρατού και αστυνομίας, οι ναυαγοί αρνούνταν να κατεβούν στο χώρο όπου ετοιμάστε για να τους φιλοξενήσει.  Μετά από ώρες διαβούλευσης, οι 65 εξαναγκάστηκαν από την αστυνομία να κατεβούν από τα λεωφορεία και να μεταφερθούν στο συγκεκριμένο χώρο, όπου βρίσκονται υπό φρούρηση.


http://www.gazzettacy.com/index.php?xNav=page&id=13886&catid=9#sthash.Y83jfcHj.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: