Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Οκτώ μέρες στο κελί ο 38χρονος σχεδιαστής της "Aristo"

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε ο 38χρονος σχεδιαστής της εταιρείας "Aristo Developers" που συνελήφθη χθες το απόγευμα για την υπόθεση διαχωρισμού μεγάλου αριθμού οικοπέδων από την εταιρεία και τις καταγγελίες για προσπάθεια εξαπάτησης του δημοσίου.


H αστυνομία σύμφωνα με πληροφορίες κατέχει στοιχεία και μαρτυρία, βάση των οποίων ο 38χρονος σχεδιαστής της Aristo Developers είναι το πρόσωπο που κατάρτισε το πλαστό κτηματολογικό σχέδιο που βρέθηκε στον φάκελο της υπόθεσης διαχωρισμού των οικοπέδων της εταιρείας στην περιοχή «σκαλί».
Ο ύποπτος, κατά τη δικαστική διαδικασία, παραδέχθηκε ότι μετέφερε απλά ένα τοπογραφικό της ανάπτυξης από μια κλίμακα σε άλλη και τόνισε στην διάρκεια της ανάκρισης του χθες βράδυ ότι αυτό είναι μια συνηθισμένη διαδικασία που ακολουθείται από αρχιτεκτονικά γραφεία. Ο εξεταστής της υπόθεσης υποστήριξε ότι ο ύποπτος κατασκεύασε πλαστό κτηματολογικό σχέδιο το οποίο κατατέθηκε στις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου για την εξασφάλιση των σχετικών αδειών για τον διαχωρισμό των οικοπέδων.
Ιατροσυμβούλιο θα εξετάσει τον Αριστοδήμου
Σε μια άλλη εξέλιξη, το απόγευμα το ιατροσυμβούλιο του κράτους θα μεταβεί στο ιδιωτικό ιατρικό κέντρο όπου νοσηλεύεται ο Θεόδωρος Αριστοδήμου, για να εξετάσει κατά πόσον ο ύποπτος,  ορθά ή όχι νοσηλεύεται στην κλινική και κατά πόσον μπορεί ή όχι να δώσει κατάθεση. Υπενθυμίζεται ότι το διάταγμα κράτησης του λήγει το ερχόμενο Σάββατο.
Ζητούν πρακτικά συνεδριών της περιόδου που δόθηκαν οι άδειες.
Εξάλλου, η Νομική Υπηρεσία με νέο διάταγμα που έδωσε, ζητεί τα πρακτικά της συνεδρίας της ολομέλειας της πολεοδομικής και εκτελεστικής επιτροπής, την επίμαχη περίοδο, κατά την οποία είχαν δοθεί οι άδειες για το διαχωρισμό οικοπέδων στο σκαλί.
Κι άλλοι φάκελοι εταιρειών του Αριστοδήμου στην Αστυνομία
Στο μεταξύ, ο Δήμος Πάφου παρέδωσε σήμερα στην αστυνομία άλλους 14 φακέλους αναπτύξεων εταιρειών, στις οποίες ο Θεόδωρος Αριστοδήμου εμπλέκεται ονομαστικά, πέραν των εταιρειών του ομίλου ή των κοινοπραξιών.
Μεταξύ αυτών  και ο περιβόητος φάκελος που περιλαμβάνει μέρος  των αρχιτεκτονικών σχεδίων, στα οποία βασίστηκε ο Δήμος Πάφου, για να εκδώσει την πολεοδομική άδεια για το Mall της πόλης. Στο έργο μετείχε ο Θεόδωρος Αριστοδήμου, μέσω εταιρείας στην κοινοπραξία που έχει ανεγείρει και διαχειρίζεται το συγκεκριμένο εμπορικό κέντρο. Ο εν λόγο φάκελος αναζητείτο τις τελευταίες ημέρες και γινόταν λόγος για μυστηριώδη εξαφάνισή του, ωστόσο εντοπίστηκε στο υπόγειο του Δημαρχείου.


http://www.sigmalive.com/news/local/164369#sthash.dKah7uxL.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: