Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Αύξηση του ορίου ταχύτητας στη Λεωφόρο Γρ. Διγενή στην Λευκωσία

Την αύξηση του ορίου ταχύτητας στη Λεωφόρο Γρίβα Διγενή, στη Λευκωσία, αποφάσισε σήμερα το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας, λόγω του μεγάλου αριθμού καταγγελιών που καταγράφηκαν, μετά από την εγκατάσταση των δύο καμερών και την τοποθέτηση πλατό .


Το ζήτημα είχε εγερθεί από την Τροχαία και πριν τις καλοκαιρινές διακοπές, όμως απορρίφθηκε μετά τις ενστάσεις του Τμήματος Οδικών Μεταφορών.
Ωστόσο, μετά τις απανωτές καταγγελίες των οδηγών και τα πολλά παράπονα από άτομα που καταγγέλλονται συχνά και είναι κοντά στο να χάσουν την άδεια οδήγησης τους, λόγω βαθμών ποινής, το θέμα τέθηκε εκ νέου στο Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας, το οποίο αποφάσισε την αύξηση του ορίου ταχύτητας στη συγκεκριμένη λεωφόρο από  50 χιλιόμετρα που είναι σήμερα σε 65 χιλιόμετρα.
Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα έχουν καταγγελθεί περισσότεροι από 37 χιλιάδες οδηγοί στη συγκεκριμένοι λεωφόρο με μέσο όρο τα 200 εξώδικα ανά 24ωρο.
Σε δηλώσεις του, μετά από τη συνεδρία του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας, ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης είπε: “Έχουμε πάρει απόφαση να αυξήσουμε το όριο από 50 σε 65 χιλιόμετρα, βλέποντας και τα στοιχεία που έχουν προκύψει από τις κάμερες, αφού από τις 02/06/2014 (ημερομηνία τοποθέτησης των καμερών) μέχρι σήμερα έχουν καταγγελθεί περισσότεροι από 37 χιλιάδες οδηγοί”.
Ωστόσο, ο Υπουργός Συγκοινωνιών διευκρίνισε πως από τη στιγμή που θα αυξηθεί το όριο ταχύτητας σε 65 χιλιόμετρα δεν θα υπάρχει καμιά ελαστικότητα από πλευράς τροχαίας και οι καταγγελίες θα γίνονται σε πιο αυστηρό πλαίσιο.
“Αυτό που θέλω να τονίσω”, είπε, “δεν σημαίνει πως επειδή το όριο θα πάει στα 65 θα γράφουμε στα 85. Αυτό είναι σημαντικό να το λάβει υπόψη του ο κόσμος, διότι πιστεύω ότι με το να έχουμε το όριο στα 50 και να γράφουμε στα 70 δεν εξυπηρετούμε τον οποιοδήποτε σκοπό. Εμείς θα αυξήσουμε το όριο στα 65, αλλά θα γράφουμε με ένα πολύ πιο μικρό περιθώριο από ό,τι ήταν η πρακτική μέχρι τώρα”.
Κατά τη συνεδρία του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας συζητήθηκε και το θέμα του νάρκοτεστ, το οποίο είπε θα προωθηθεί άμεσα, για να πάει στη Βουλή και να ψηφιστεί άμεσα.
Όπως είπε “όντως υπάρχει πρόβλημα αυτή τη στιγμή, αφού μπορεί να σταματήσουν κάποιον που να έχει ναρκωτικά στο αυτοκίνητο του και να μην εντοπίζονται”.
Εξάλλου, ερωτηθείς πού βρίσκεται το θέμα των Κυπριακών Αερογραμμών, ο κ. Δημητριάδης είπε πως  βρίσκεται εκεί που βρισκόταν την περασμένη εβδομάδα, για να προσθέσει πως “υπάρχει η Τεχνική Επιτροπή, η οποία εξετάζει τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί”.
“Έχω μιλήσει σήμερα μαζί με τη Ρέα Γεωργίου, η οποία είναι επικεφαλής της ομάδας, και θα φροντίσω να έχουμε μια έκτακτη συνάντηση, αν είναι δυνατόν και αύριο, ώστε να έχω μια άμεση ενημέρωση”, κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: