Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Οικονομικά προβλήματα και η Ιερά Μονή Κύκκου


Δύσκολες ώρες για την Ιερά Μονή Κύκκου, την πιο πλούσια μονή της Κύπρου. Τα έσοδά της λόγω της οικονομικής κρίσης δεν καλύπτουν πλέον τις δαπάνες της και έτσι αναγκάστηκε αυτές τις μέρες να προχωρήσει σε οδυνηρές λύσεις: Να αναστείλει τη λειτουργία σημαντικών υπηρεσιών της και να προχωρήσει αναγκαστικά σε απολύσεις.

Για τις δραματικές αυτές εξελίξεις ο μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας Νικηφόρος ενημέρωσε προχθές το προσωπικό. Όπως τους ανέφερε, αποφασίστηκε να αναστείλουν τη λειτουργία τους οι εξής υπηρεσίες της Ιεράς Μονής Κύκκου: (α) Το Κέντρο Κοινωνικής και Πνευματικής Στήριξης (β) Το επιστημονικό ίδρυμα Παγκόσμιο Βήμα Θρησκειών και Πολιτισμών (γ) Το Κέντρο Μελετών (δ) Το Κέντρο Θησαυρού Κυπριακής Ελληνικής Γλώσσης (ε) Το Πνευματικό Κέντρο (στ) Τα Εργαστήρια Συντήρησης και Γραφεία Μουσείου.


Σε δηλώσεις του στην «Αλήθεια» ο μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας ανέφερε πως με μεγάλο πόνο αναγκάστηκε να προχωρήσει στις πιο πάνω κινήσεις, εκ των οποίων αναμένεται να απολυθούν γύρω στα 40 έως 50 άτομα.

Όπως μας εξήγησε, αρχικά είχε αποφασίσει να αναστείλει πλήρως τη λειτουργία των πιο πάνω υπηρεσιών, εκ των υστέρων όμως αποφάσισε να αφήσει μόνο τους διευθυντές τους οι οποίοι θα προσπαθήσουν να εξασφαλίσουν ευρωπαϊκά κονδύλια, ώστε, αν τα καταφέρουν, να αποφευχθεί το πλήρες λουκέτο.


http://www.alfanews.com.cy/

Δεν υπάρχουν σχόλια: