Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Τερμάτισε τις υπηρεσίες της ιδαιτέρας της η Χρυστάλλα Γιωρκάτζη


Τερμάτισε τις υπηρεσίες της ιδιαιτέρας της η διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη μετά το σάλο που προκλήθηκε σε σχέση με τις συνθήκες πρόσληψης της. 


Σύμφωνα με την εφημερίδα "Αλήθεια", η κ. Γιωρκάτζη επιβεβαίωσε ότι ειδοποίησε την ιδιαιτέρα της την περασμένη Πέμπτη ότι τερματίζονται οι υπηρεσίες της και ως εκ τούτου από την ερχόμενη Δευτέρα σταματά να εργάζεται. 

Το θέμα ήρθε στο φως της δημοσιότητας ύστερα από δημόσια καταγγελία του ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού, ο οποίος είχε αναφέρει ότι στις 28 Αυγούστου απέστειλε για το ζήτημα και επιστολή προς τον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας, καταγγέλλοντας την κ. Χρυστάλλα Γιωρκάτζη ότι προέβη σε ευνοιοκρατική πρόσληψη γυναίκας, η οποία πέρσι είχε παραιτηθεί από την Κεντρική Τράπεζα, λαμβάνοντας όλα τα δικαιώματά της και λόγω γνωριμιών επαναπροσλήφθηκε στην θέση της γραμματέως, τη στιγμή που υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι. 

Ο γενικός ελεγκτής της Δημοκρατίας είχε αποστείλει επιστολή προς την κ. Γιωρκάτζη με την oποία υποδείκνυε ακύρωση της πρόσληψης της ιδιαιτέρας της διοικητή, η οποία είχε αφυπηρετήσει κανονικά τον περασμένο χρόνο. 

Επιπρόσθετα ο γενικός ελεγκτής σημείωσε ότι η σύσταση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας παραμένει ως αρχικά υποβλήθηκε ότι δηλαδή το διοικητικό συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας θα πρέπει να επανεξετάσει άμεσα το θέμα και, εφόσον ακόμη το συμβόλαιο με το εν λόγω πρόσωπο δεν έχει υπογραφεί, να ακυρώσει τη διαδικασία εργοδότησης του. 

Η κ. Γιωρκάτζη απάντησε αρνητικά στο γενικό ελεγκτή, χαρακτηρίζοντας την πρόσληψη της υπαλλήλου καθόλα νόμιμη και ότι ανταποκρίνεται στις ανάγκες της ΚΤΚ. 

«Ως εκ τούτου το ΔΣ της ΚΤΚ δεν προτίθεται να την ανακαλέσει ή να την ακυρώσει ενόσω συντρέχουν οι λόγοι που οδήγησαν στην εν λόγω απόφαση» σημείωνε η διοικητής. 

Ο γενικός ελεγκτής της Δημοκρατίας Οδυσσέας Μιχαηλίδης σχολιάζοντας την απόφαση της διοικητή της ΚΤ δήλωσε στη StockWatch οτι χαιρετίζει την απόφαση της κ. Γιωρκάτζη η οποία, όπως επισημαίνει, δείχνει σεβασμό στο θεσμό του γενικού ελεγκτή της δημοκρατίας.
 
 
 

nomisma 

Δεν υπάρχουν σχόλια: