Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Εκστρατεία Διαφώτισης Καρδιολογικής Εταιρείας Κύπρου με μήνυμα Υγιές Περιβάλλον για Γερή Καρδιά


Με μήνυμα «Υγιές Περιβάλλον για Γερή Καρδιά» η Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου διοργάνωσε Εκστρατεία Διαφώτισης για την πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Κύπρου, το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014. 



Την Εκστρατεία Διαφώτισης, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της Εβδομάδας Καρδιάς 2014, στήριξαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης και ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης, καθώς και προσωπικότητες από τον πολιτικό, επιχειρηματικό και καλλιτεχνικό κόσμο.

Στη διάρκεια της Εκστρατείας καρδιολόγοι και νοσηλευτές ενημέρωσαν το κοινό για την πρόληψη των καρδιοπαθειών, ενώ προέβησαν σε δωρεάν μέτρηση της πίεσης και του καρδιακού ρυθμού.

Η Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς 2014 είναι φέτος αφιερωμένη στο υγιεινό περιβάλλον και τη συμβολή του στην πρόληψη των καρδιοπαθειών. Με τη διαμόρφωση υγιεινών συνθηκών στο περιβάλλον, στο σπίτι, στην εργασία, στην κοινότητα, καθώς και σε εθνικό επίπεδο ένα μεγάλο ποσοστό των καρδιοαγγειακών νοσημάτων μπορούν να προληφθούν. Σημαντικός επίσης, είναι και ο έλεγχος των κύριων παραγόντων που προδιαθέτουν στις καρδιοπάθειες, όπως είναι το κάπνισμα, η ανθυγιεινή διατροφή και η κατάχρηση αλκοόλ, η έλλειψη σωματικής άσκησης και η παχυσαρκία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες τα καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια αποτελούν την κυριότερη  αιτία θανάτου  σε όλο τον κόσμο, με  περισσότερους  από 17 εκατομμύρια  θανάτους ετησίως, ενώ εάν η κατάσταση αυτή δεν αντιμετωπιστεί άμεσα υπολογίζεται ότι το ποσοστό θνησιμότητας  θα αυξηθεί σε 23 εκατομμύρια μέχρι το 2030.

Χορηγός της Εβδομάδας Καρδιάς η εταιρεία Medochemie.

Δεν υπάρχουν σχόλια: