Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016

Οκτώ μέρες στο κελί για υπόθεση ναρκωτικώνΤο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών εναντίον ζεύγους από τη Βραζιλία ηλικίας 34 και 38 ετών για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις εισαγωγής, κατοχής και κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα, εισαγωγής και κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Β δηλαδή 10 γραμμαρίων ρητίνης κάνναβης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

 
Σύμφωνα με την Αστυνομία χθες το βράδυ, ύστερα από πληροφορία, μέλη ης ΥΚΑΝ διενήργησαν έρευνα σε δωμάτιο ξενοδοχείου στη Λάρνακα στο οποίο  διέμενε ζεύγος αλλοδαπών από τη Βραζιλία.
 
Κατά η διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκαν 10 γραμμάρια ρητίνης κάνναβης, 23 χιλιάδες ευρώ που πιστεύεται ότι είναι προϊόν εμπορίας ναρκωτικών και  ξένο συνάλλαγμα.
 
Η Αστυνομία, στη βάση πληροφόρησης αναζητά μεγαλύτερες ποσότητες ναρκωτικών και συγκεκριμένα κοκαΐνης, αφού η ΥΚΑΝ προσανατολίζεται σε συγκεκριμένους συνεργάτες των υπόπτων.
 
Οι δύο συλληφθέντες ανήκουν σε σπείρα διακίνησης ναρκωτικών που εισάγει ναρκωτικά από το εξωτερικό στην Κύπρο.
 
Το ζεύγος ήρθε στην Κύπρο στις 9 Οκτωβρίου από τη Βραζιλία, μέσω Παρισιού και Αθήνας και θα αναχωρούσαν στις 13 του μήνα.
 
Τα δύο άτομα παρουσιάστηκαν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα οκταήμερης κράτησης.κυπε