Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Χαλά ο καιρός το απόγευμα στην Κύπρο

Χαλαρή βαροβαθμίδα καλύπτει την περιοχή.

Σήμερα,  μετά τη διάλυση της τοπικής χαμηλής νέφωσης ή και ομίχλης,  ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται νωρίς το απόγευμα αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδες,  στα ορεινά και στο εσωτερικό.  Σε καταιγίδα δυνατό να πέσει χαλάζι.  Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ για να καταστούν νωρίς το απόγευμα κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί,  ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3  με 4  μποφόρ.  Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.  Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 24  βαθμούς στο εσωτερικό,  γύρω στους 22  στα παράλια και στους 15  βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά αργότερα θα παρατηρούνται αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις,  που τοπικά δυνατό να δώσουν ελαφρές βροχές.  Τοπικά ενδέχεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή ομίχλη και χαμηλή νέφωση.  Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς,  μέχρι 3  μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.  Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 11  βαθμούς στο εσωτερικό,  τα δυτικά και τα βόρεια παράλια,  γύρω στους 13  στα υπόλοιπα παράλια και στους 7  βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Τρίτη αρχικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις,  αλλά σύντομα ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος.  Νεφώσεις όμως,  που θα αναπτύσσονται νωρίς το απόγευμα αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα,  στα ορεινά και στο εσωτερικό.  Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.  Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο.