Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Σημαντικές ειδήσεις από την πυροσβεστική

Σε απεγκλωβισμό οδηγού λόγω τροχαίου και σε παροχή βοήθειας λόγω καιρικών συνθηκών συνέδραμε το τελευταίο 24ωρο η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι χθες στις 15.25 λήφθηκε  κλήση για τροχαίο δυστύχημα στον παλιό δρόμο Αγγλισίδων – Αλεθρικού . Ανταποκρίθηκε η ΕΜΑΚ με ομάδα διάσωσης και 2 οχήματα. Μια γυναίκα ηλικίας 50 ετών απεγκλωβίστηκε με την χρήση υδραυλικών εργαλείων από όχημα μάρκας Mercedes E250  το οποίο  συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με αρθρωτό όχημα μάρκας Renault. Η τραυματίας διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.
Εξάλλου η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε συνολικά 4 κλήσεις λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που αναπτύχθηκαν νωρίς το απόγευμα στην Επαρχία Λευκωσίας. Οι κλήσεις ήταν για την περιοχή Λακατάμιας. Αφορούσαν οι 3 άντληση όμβριων υδάτων από υπόγειους και ημιυπόγειους χώρους στους οποίους μπορέσαμε να προσφέρουμε βοήθεια στην μία περίπτωση καθότι στις άλλες 2 η στάθμη του νερού ήταν εξαιρετικά χαμηλή. Η 4η κλήση αφορούσε άνοιγμα οχετού όμβριων υδάτων από δημόσιο δρόμο.
Σε άλλο περιστατικό στις 14.14 λήφθηκε  κλήση για πυρκαγιά σε  στρώμα το οποίο βρισκόταν σε δωμάτιο ισόγειου χώρου τριώροφης κατοικίας στην Λεμεσό. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αγίου Ιωάννη με 3 οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 14.35.
Από την πυρκαγιά καταστράφηκε το στρώμα και επηρεάστηκε η βαφή όλου του ισόγειου χώρου της κατοικίας. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκαν αυλός τυλιχτήρα από το νερό των οχημάτων και 2 αναπνευστικές συσκευές. Δεν κινδύνεψε κανείς καθότι οι ένοικοι απουσίαζαν την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνήθηκαν και παραμένουν άγνωστα.
Συνολικά από τις έξι χθες το πρωί ως τις έξι σήμερα η ΠΥ ανταποκρίθηκε σε 47 κλήσεις για βοήθεια ,32 πυρκαγιές ,12 ειδικές εξυπηρετήσεις και 3 ψευδείς κλήσεις.