Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Έπεσε ξύλο στην αποψινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Γεροσκήπου


Δημοτικός σύμβουλος Γεροσκήπου κατήγγειλε στην Αστυνομία Πάφου ότι μετά το πέρας συνεδρίας του ΔΣ, όπου συζητήθηκε και αποφασίστηκε η ανάληψη της διαχείρισης δύο χώρων παραλίας από τον ίδιο το Δήμο, δέχτηκε επίθεση έξω από το Δημοτικό Μέγαρο, από πρόσωπα που δραστηριοποιούνταν στην παραλία, με αποτέλεσμα να καταλήξει στο Νοσοκομείο.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος μετά το επεισόδιο διακομίσθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου.

Σύμφωνα με τον επί καθήκοντι ιατρό, ο Δημοτικός Σύμβουλος υπέστη διάσειση και αφού υπεβλήθη σε εξετάσεις έγινε εισαγωγή του σε θάλαμο του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου. 

Ο Δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως το Δημοτικό Συμβούλιο Γεροσκήπου αποφάσισε όπως  δύο από τους πέντε χώρους που ενοικίαζε ο Δήμος Γεροσκήπου σε ιδιώτες στο παρελθόν στην παραλία της Γεροσκήπου,  θα τους λειτουργήσει φέτος ο ίδιος, αφού τοποθετήσει κρεβατάκια και ομπρέλες. 

Ο κ. Παυλίδης διευκρίνισε ότι η απόφαση λήφθηκε σε προηγούμενη συνεδρία του ΔΣ, ωστόσο η συνεδρία της ολομέλειας επαναπρογραμματίστηκε για σήμερα, κεκλεισμένων των θυρών, προκειμένου να εξεταστεί από πού θα εξασφαλίσει το συγκεκριμένο κονδύλι ο Δήμος.

Το ΔΣ κατά πλειοψηφία αποφάσισε, δήλωσε ο Δήμαρχος, να χρησιμοποιήσει ένα κονδύλι που προοριζόταν για την κατασκευή πεζοδρομίων, για την αγορά κρεβατιών και ομπρελών προκειμένου να διαχειριστεί η τοπική αρχή τους δύο χώρους.

Η απόφαση ωστόσο του ΔΣ φέρεται να προκάλεσε αντιδράσεις επηρεαζόμενων επιχειρηματιών στην παραλία της Γεροσκήπου.

Η Αστυνομία Πάφου ερευνά την υπόθεση της καταγγελθείσας επίθεσης.



προηγούμενη ανάρτηση
Έπεσε ξύλο κατά την αποψινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στο Δήμος Γεροσκήπου και αυτό γιατί εξετάστηκε ένα πολύ σοβαρό θέμα το οποίο έχει να κάνει με τη διαχείριση ομπρελών και κρεβατιών θαλάσσης σε δύο σημεία της παραλίας.

Η ολομέλεια αποφάσισε τη διαχείριση σε αυτά τα δύο σημεία να αναλάβει ο δήμος.   Οι  επηρεαζόμενοι  ιδιώτες που έχαναν την διαχείριση των χώρων, ήταν έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων, με αποτέλεσμα να επιτεθούν σε μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που ψήφισαν υπέρ της ανάληψης της διαχείρισης των παραλιών από τη δημοτική αρχή.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι, με την ολοκλήρωση της συνεδρίας, η οποία κατά πλειοψηφία ενέκρινε την ανάληψη της διαχείρισης από τον Δήμο στα δύο σημεία, και ενώ οι δημοτικοί σύμβουλοι αναχωρούσαν από το Δημοτικό Μέγαρο, τρία τουλάχιστον άτομα που διαμαρτύρονταν για την αλλαγή του καθεστώτος διαχείρισης στα συγκεκριμένα σημεία, επιτέθηκαν σε συγκεκριμένους συμβούλους και άρχισαν να τους βρίζουν και να τους επιτίθενται, ενώ προκάλεσαν ζημιές και εντός της αίθουσας συνεδριάσεων.

Ο δημοτικός σύμβουλος Βαλεντίνος Φακοντής του ΑΚΕΛ μεταφέρθηκε στις Πρώτες Βοήθειες του Νοσοκομείου Πάφου με χτύπημα στο κεφάλι.  Χτυπήματα φέρονται να δέχθηκαν δύο ακόμη δημοτικοί σύμβουλοι, ο Χαράλαμπος Πάζαρος της ΕΔΕΚ και ο Αντώνης Τρακκίδης της Κίνησης Σωτηρίας της Πάφου.


Τέλος να πούμε ότι,  τα άλλα δύο σημεία της παραλίας Γεροσκήπου που θα λειτουργήσουν περίπτερα με ομπρέλες και κρεβατάκια, θα βγουν σε προσφορές για ανάληψη της διαχείρισης τους από ιδιώτες.