Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Τσουρέκια στους φούρνους Παπαντωνίου



Το τσουρέκι είναι ένα γλυκό βαθιά συνδεδεμένο με το Πάσχα και αναφέρεται σε οποιοδήποτε ψωμί είναι φτιαγμένο με ζύμη που περιέχει μαγιά. Συμβολίζει την ανάσταση του Χριστού και το σχήμα του, η πλεξούδα, προέρχεται από τους ειδωλολατρικούς χρόνους ως σύμβολο για την απομάκρυνση των κακών πνευμάτων.


Tips για το καλύτερο τσουρέκι
1. Όλα τα υλικά θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου
2. Επιλέγουμε ειδικό αλεύρι για τσουρέκια
3. Επιλέγουμε νωπή μαγιά για καλύτερο αποτέλεσμα
4. Προσοχή στο ζύμωμα: το μαλακό ζύμωμα και η διαδικασία του διπλού ζυμώματος είναι απαραίτητα
5. Υπομονή, δώστε χρόνο στη ζύμη σας «ξεκουραστεί»
6. Μπορούμε να προσθέσουμε γέμιση της αρεσκείας μας κατά τη διάρκεια του πλεξίματος 
7. Δεν ανοιγοκλείνουμε τον φούρνο όσο ψήνονται τα τσουρέκια
8. Όταν κρυώσουν τα τυλίγουμε με μεμβράνη για να διατηρηθούν καλύτερα