Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Τα κέντρα αναψυχής για τα συγγενικά δικαιώματα



Το θέμα των πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων είναι ένα πρόβλημα το οποίο πρέπει να λυθεί άμεσα,  εκτίμησε με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Νεόφυτος Θρασυβούλου πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Κέντρων Αναψυχής.


Ο πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Κέντρων Αναψυχής , ανέφερε πως εδώ και 10 χρόνια η Ομοσπονδία καταβάλει προσπάθειες, ώστε να ψηφιστεί Νόμος, για την είσπραξη των συγκεκριμένων τελών .

Ο κ. Θρασυβούλου σημείωσε πως το συγκεκριμένο ζήτημα  αποτελεί και πρόσθεση της  Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία μάλιστα  έχει δώσει οδηγίες στα Κράτη μέλη της .

Επιπρόσθετα ανέφερε.  πως από το 2006 έχει δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα στην Κύπρο για την εναρμόνιση της Νομοθεσίας και την αλλαγή τρόπου αμοιβής των ανθρώπων των πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων .

Η Νομοθεσία σημείωσε, πρέπει να προχωρήσει άμεσα .

Ακολούθως κάλεσε τον Υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας και τον Έφορο Εταιριών, όπως προχωρήσουν με  την Νομοθεσία , προκειμένου –όπως επεξήγησε – να διαφανεί που μπορεί να γίνουν διορθωτικές ενέργειες.

Όπως ανέφερε, ο κ. Θρασυβούλου,  όλες οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα αφού ο αναχρονιστικός Νόμος που υπάρχει στην Κύπρο δεν διευκρινίζει ούτε το ποσό αποπληρωμής, ούτε την αμοιβή των ανθρώπων αυτών.

Εμείς είπε, “ εκτιμούμε ότι ένας ενιαίος φορέας ο οποίος θα εισπράττει και θα διανέμει τα δικαιώματα είτε των παραγωγών ,είτε των μουσικών, είτε των τραγουδιστών,ισότιμα μάλιστα, θα επιλύσει ένα μεγάλο πρόβλημα των επιχειρήσεων που θα έχουν να κάνουν με έναν μόνο φορέα που θα αναλάβει την είσπραξη των συγκεκριμένων χρημάτων”.  

Κατά αυτόν τον τρόπο συνέχισε, θα μπορεί να είναι σίγουροι ότι η αμοιβή την οποία καταβάλουν για την έκταση της επιχείρησης του είναι η ορθή και πρέπουσα.



ΚΥΠΕ