Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017

Γέμισε από κουνούπια η Λεμεσός

Περιοδεία στις επηρεαζόμενες περιοχές σήμερα και σύσκεψη εμπλεκομένων αύριο, προγραμματίζει ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, στο πλαίσιο των προσπαθειών για καταπολέμηση του προβλήματος των κουνουπιών, στις δυτικές περιοχές (Ζακάκι, Ασώματος, Ακρωτήρι, Τραχώνι), ενώ την ίδια ώρα υπενθυμίζεται η ανάγκη για ανάληψη ευθυνών από αρμόδιο Υπουργείο και Βρετανικές Βάσεις.

Με αφορμή και δημοσιεύματα γύρω από το θέμα, ο Δήμος Λεμεσού αναφέρει, σε ανακοίνωση του, πως πρόκειται για ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους κατοίκους των περιοχών αυτών εδώ και πολλά χρόνια και το οποίο φέτος, λόγω των αυξημένων βροχών, είναι πολύ πιο έντονο.
Σημειώνεται ακόμη πως, σε μια προσπάθεια να συντονίσει τις ενέργειες από όλους τους εμπλεκόμενους (Αρχές των Βάσεων, Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, Κοινοτικές Αρχές της περιοχής, Δημοτικές Υγειονομικές Υπηρεσίες, άλλες κρατικές υπηρεσίες), ο Δήμος είχε συγκαλέσει στις 2 Μαρτίου σχετική σύσκεψη.
“Στόχος ήταν να υπάρξει ανάληψη ευθύνη και συνεργασία από όλες τις υπηρεσίες, για καταπολέμηση του φαινομένου αυτή τη χρονιά”, αναφέρεται και προστίθεται ότι “δεύτερος στόχος ήταν να αρχίσει η μελέτη τρόπων αποτελεσματικότερης αντιμετώπισης των αιτιών που δημιουργούν το φαινόμενο αυτό (εστίες εκκόλαψης σε λιμνάζοντα νερά, λίμνες, έλη, αλυκή κλπ)”.
Τα δύο βασικά μέτρα που αποφασίστηκαν, συνεχίζει η ανακοίνωση, ήταν οι βιολογικοί ψεκασμοί, τόσο στην αρχή της εκκόλαψης όσο και μετά την εκκόλαψη των κουνουπιών, ενώ την ίδια ώρα ο Δήμαρχος τόνισε τις ευθύνες που βαραίνουν τις αρχές των ΒΒ αλλά και των Υγειονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας.  Στη σύσκεψη είχαν δοθεί επίσης εντολές στις Δημοτικές Υπηρεσίες Λεμεσού να αναλάβουν δράση για τις περιοχές εντός των δημοτικών ορίων του Δήμου Λεμεσού.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, σήμερα ο κ.Νικολαίδης περιοδεύει με τους αρμόδιους λειτουργούς και τους κοινοτάρχες τις επηρεαζόμενες περιοχές, ενώ αύριο , στις 12:30, θα γίνει σύσκεψη στο Δημαρχείο Λεμεσού με όλους τους εμπλεκόμενους, για αξιολόγηση των μέτρων που λήφθηκαν μέχρι σήμερα και καθορισμό των παραπέρα ενεργειών για καταπολέμηση του προβλήματος.
 

ΚΥΠΕ