Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017

ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΙΕΡΟΚΗΠΙΩΤΗΣ. "17 παραλίες στην Πάφο, με γαλάζια σημαία...!"


Εξαιρετικής  ποιότητας είναι τα νερά της Κύπρου, σε όλες τις περιοχές κολύμβησης του νησιού, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Ευρωπαικού Οργανισμού Περιβάλλοντος , που επιτηρεί την καθαρότητα των υδάτων, σε 22,000 περιοχές κολύμβησης.
Με παρέμβασή του, ο πρόεδρος των Χειμερινών Κολυμβητών Πάφου, Ματθαίος Ιεροκηπιώτης τονίζει ότι,  σύμφωνα με  επίσημα στοιχεία που εξασφάλισε από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού και την ΣΑΥΜΕΠΑ, η μικρή μας Κύπρος βρίσκεται στην τιμητική δεύτερη θέση του σχετικού καταλόγου, αφού σε ελέγχους ποιότητας σε 112 περιοχές προέκυψε ότι το 100%, του θαλάσσιου νερού ήταν εξαιρετικής ποιότητας! Την πρώτη θέση έχει εξασφαλίσει φέτος το Λουξεμβούργο, το οποίο όμως έχει και πολλές λίμνες, οι οποίες λήφθηκαν υπόψιν. Εξίσου σημαντικό είναι και το γεγονός ότι και φέτος στην Κύπρο  μας , 63 παραλίες, τέσσερις περισσότερες με πέρσι βραβεύτηκαν με γαλάζια σημαία , γεγονός που φανερώνει  ότι η προσπάθεια όλων των εμπλεκομένων είναι αδιάκοπη και θα πρέπει να συνεχιστεί.
     Στην επαρχία Πάφου, τόνισε ο Ματθαίος Ιεροκηπιώτης, βραβεύθηκαν με γαλάζια σημαία 17 παραλίες, τρεις περισσότερες σε σχέση με την περσινή χρονιά. Η εκδήλωση για την παράδοση των γαλάζιων σημαίων για το 2017 πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή στην Μαρίνα Λεμεσού, που ειρήσθω εν παρόδω για πρώτη φορά πήρε γαλάζια σημαία.  Οι νέες παραλίες της Πάφου, που πήραν γαλάζια σημαία είναι στην περιοχή Γεροσκήπου, η παραλία Παχύαμος 2, στην Πέγεια η παραλία Καφίζης και η παραλία Χάλαβρο στο Νέο Χωρίο . Οι υπόλοιπες παραλίες της επαρχίας Πάφου που εξασφάλισαν, τον τιμητικό τίτλο είναι οι παραλίες  Δημοτικά Μπάνια, Βρυσούθκια Α, Βρυσούθκια Β, Αλυκές, Παχύαμος και Φάρος. Στη Γεροσκήπου οι παραλίες Δημοτική παραλία και Παχύαμος 1, στην Πόλη Χρυσοχούς οι παραλίες Δημοτική Παραλία και Δασούδι και στην Πέγεια οι παραλίες Κόλπος Κοραλλίων και Λαουρού. 
      Καταλήγοντας, ο Ματθαίος Ιεροκηπιώτης αναφέρθηκε και στη γαλάζια σημαία, που διατηρήθηκε, για άλλη μια χρονιά στα Δημοτικά Μπάνια: "Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι και αισθανόμαστε ιδιαίτερη τιμή, που και φέτος η παραλία των Δημοτικών μας Μπάνιων εξασφάλισε γαλάζια σημαία. Αυτό φανερώνει ξεκάθαρα, την εξαιρετική ποιότητα των νερών μας. Παράλληλα, όμως αυτή η τιμητική διάκριση μας γεμίζει με ακόμη μεγαλύτερες ευθύνες ο καθένας από την δική του πλευρά να συμβάλουμε, για να έχουμε ολόχρονα καθαρές θάλασσες..."