Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Σχολείο στην Πάφο τυλίχτηκε στις φλόγες


Στις 19:07 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε αίθουσα σχολείου στο Ά Δημοτικό Σχολείο (Νεοφύτειο) στην οδό Νεόφυτου Νικολαΐδη στην Πάφο.
Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Πάφου με 2 οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 19.25. Από την πυρκαγιά και την θερμότητα  καταστράφηκαν φωτοτυπική μηχανή και εκτυπωτής ενώ από τον καπνό επηρεάστηκε ολόκληρη η αίθουσα. 

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκαν αυλός τυλιχτήρα από το νερό των οχημάτων και 2 αναπνευστικές συσκευές. Η πιθανότητα η πυρκαγιά να προκλήθηκε από ηλεκτρικό πρόβλημα δεν μπορεί να αποκλειστεί.
Τα ακριβή αίτια θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Ηλεκτρομηχανολογική υπηρεσία και την Αστυνομία.
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 1ης Ιουνίου 2017 μέχρι και τις 06.00 της 2ης Ιουνίου 2017 ανταποκρίθηκε  σε 29 κλήσεις για βοήθεια,18 πυρκαγιές, 8 ειδικές εξυπηρετήσεις και 3 ψευδείς κλήσεις.
Η ώρα 11.05 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ψητοπωλείο , στη Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου , στη Λάρνακα. Η πυρκαγιά ήταν στο φουγάρο του εστιατορίου. Ανταποκρίθηκαν 2 οχήματα από το Πυροσβεστικό Σταθμό Λάρνακας "Υπ/μου Ανδρέα Παπαδόπουλου" και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 11.27. Από την πυρκαγιά και την θερμότητα το εκτεταμένες ζημιές έπαθε το σύστημα εξαερισμού και  η επένδυση του φουγάρου καθώς επίσης  και άλλος εξοπλισμός.  Η πυρκαγιά προκλήθηκε λόγω ελαττωματικού φουγάρου του εστατορίου.
Η ώρα 12.03 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε οικόπεδο στην οδό Λυκούργου , στην Αραδίππου. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Λάρνακας ΄"Υπ/μου Ανδρέα Παπαδόπουλου" με 2 οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 12.18.  Από την πυρκαγιά ένα δεκάριο από ξηρά χόρτα, σωρός από ξύλα και άχρηστα υλικά καθώς και αριθμός δέντρων κάηκαν. Ο ιδιοκτήτης του τεμαχίου  στην προσπάθεια του να κατασβήσει την πυρκαγιά υπέστη εγκαύματα  στα χέρια και το πρόσωπο και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Τ.Α.Ε.Π. του νοσοκομείου Λάρνακας. Η πυρκαγιά προκλήθηκε από σκόπιμη καύση. Την υπόθεση ανέλαβε η Αστυνομία.
Η ώρα 05.14 λήφθηκε κλήση για Τροχαίο δυστύχημα στο παλιό δρόμο Λεμεσού - Λευκωσίας παρά το Πεντάκωμο. Όχημα διπλοκάμπινο μάρκας ISUZU  προσέκρουσε σε όχημα μάρκας MITSUBISHI CARISMA. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμό Αγίου Νικολάου Λεμεσού με ομάδα διάσωσης και διασωστικό όχημα. Ένα άτομο (ο οδηγός του πρώτου οχήματος) αποπαγιδεύτηκε με την χρήση υδραυλικών διασωστικών εργαλείων και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Τ.Α.Ε.Π. του νοσοκομείου Λεμεσού. Ο οδηγός του άλλου οχήματος απελευθερώθηκε πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής


http://www.sigmalive.com/news/local/435095/pyrkagia-ksespase-se-dimotiko-sxoleio-stin-pafo#.dpuf