Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Σοβαρά περιστατικά αντιμετώπισε η πυροσβεστική



Η διάσωση ατόμου που έπεσε σε πηγάδι στην ελεύθερη Αμμόχωστο, πυρκαγιά σε ξερά χόρτα καθώς και πυρκαγιά σε όχημα και τα δυο στη Λεμεσό ήταν τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετώπισε η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 31ης Μαΐου 2017 μέχρι και τις 06.00 της 1ης  Ιουνίου 2017.

 
Ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αναφέρει ότι «η ώρα 03.25 λήφθηκε κλήση για διάσωση  ατόμου από πηγάδι (Νερόλακκο) βάθους 10m στην περιοχή Περνέρα στον Πρωταρά και ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αμμοχώστου με ομάδα και όχημα διάσωσης» .
 
Προσθέτει ότι «με την χρήση ειδικού εξοπλισμού και σχοινιών διάσωσης κατάφεραν να ανασύρουν από το πηγάδι ένα νεαρό άτομο και αφού του παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ασθενοφόρων μεταφέρθηκε με Ασθενοφόρο στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Αμμοχώστου».
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η ώρα 11.52 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και σωρούς από άχρηστα υλικά παρά το χωριό Απαισιά στη Λεμεσό και ανταποκρίθηκαν τρία οχήματα από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λεμεσού και από τον Αγροτικό Πυροσβεστικό Σταθμό Μονιάτη».
 
Η ώρα 14.35 η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο ενώ για την κατάσβεσης της εργάστηκαν επίσης δύο πυροσβεστικά οχήματα του Τμήματος Δασών και ένα όχημα του Ταμείου Θήρας. Η πυρκαγιά κατέκαυσε περίπου συνολική έκταση τριών εκταρίων.
 
Ο Πυροσβεστική Υπηρεσία αναφέρει ότι «στις 23.44 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά όχημα το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε χώρο στάθμευσης αρθρωτών οχημάτων παρά τον κυκλικό κόμβο Ladies Mile (Λιμάνι) στη Λεμεσό και ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Μονοβόλικου με δύο οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 00.05».  Από την πυρκαγιά το όχημα έπαθε εκτεταμένες ζημιές ενώ τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα.
 
Συνολικά η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 31ης Μαΐου 2017 μέχρι και τις 06.00 της 1ης  Ιουνίου 2017 ανταποκρίθηκε  σε 35 κλήσεις για βοήθεια ,24 πυρκαγιές, 10 ειδικές εξυπηρετήσεις και 1 ψευδή κλήση.



κυπε