Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017

Δείτε τι αποφάσισε σήμερα το κακουργιοδικείο για το τετραπλό φονικό Αγίας Νάπας


Εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον των Παναγιώτη Πένταυκα και Dejan Loy για την υπόθεση του τετραπλού φόνου της Αγίας Νάπας το βράδυ της 23ης Ιουνίου 2016 στην Οδό Καταλυμάτων, αποφάσισε σήμερα το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου.

Κατά την επίθεση που έγινε στο εστιατόριο The Stone Garden σκοτώθηκαν οι Θεοφάνης Θεοφάνους, άλλως Καλοψιδιώτης, το ζεύγος Ηλία και Σκεύης Χατζηευθυμίου και ο Yani Vogli, ένας εκ των δραστών του φονικού.

Κατά τη σημερινή διαδικασία το Κακουργιοδικείο εξέδωσε την ενδιάμεση απόφαση του και έκρινε ότι υπάρχει εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον των δύο κατηγορουμένων, οι οποίοι κλήθηκαν σε απολογία.

Το Δικαστήριο όρισε δικασίμους στις 6, 9, 13 και 16 Ιουνίου 2017 για να καταθέσουν οι Πένταυκας και Dejan τις απολογίες τους, που μπορεί να γίνουν από το εδώλιο του κατηγορουμένου, οπότε υφίστανται αντεξέταση, με ανώμοτη δήλωση ή δια της σιωπής.

Ο Παναγιώτης Πένταυκας φέρεται ως το άτομο που υπέδειξε στους δράστες του φόνου το δρομολόγιο διαφυγής όπου δεν υπήρχαν κλειστά συστήματα παρακολούθησης.

Ο Σέρβος φρουρός του αποβιώσαντα Θεοφάνη Θεοφάνους, άλλως Καλοψιδιώτη, κατηγορείται ότι είναι το άτομο που συνεργάστηκε για την έφοδο των δραστών στο εστιατόριο The Stone Garden, ενώ την ώρα που οι δράστες άνοιξαν πυρ στο εστιατόριο, ο Dejan Loy βρισκόταν στο αποχωρητήριο.

Οι άλλοι τέσσερις από τους αρχικά έξι κατηγορούμενους παραδέχθηκαν ενοχή και καταδικάστηκαν, δύο από τους οποίους σε ισόβια φυλάκιση.Πηγή: ΚΥΠΕ
http://www.sigmalive.com/news/local/435202/ek-protis-opseos-ypothesi-kata-2-katigoroumenon-gia-to-4plo#.dpuf