Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Τραγωδία. Φτάνουν τους 50 οι νεκροί από τις φωτιές στην Αττική


Αντιμέτωποι με εικόνες αποκάλυψης ήρθαν λίγο πριν από τις οκτώ το πρωί
της Τρίτης οι διασώστες στην περιοχή της Αργυρής Ακτής, στο Μάτι: Σε ένα χωράφι, κοντά σε ταβέρνα της περιοχής και στη θάλασσα, εντόπισαν νεκρούς τουλάχιστον 26 ανθρώπους: Οικογένειες ολόκληρες, μανάδες νεκρές με τα νεκρά παιδιά στην αγκαλιά τους εντοπίσθηκαν στο χωράφι. Οι άνθρωποι αναζητούσαν σωτηρία προς τη  θάλασσα, αλλά ο πύρινος όλεθρος τους εγκλώβισε. 

Αυτή την ώρα, συγγενείς αγνοουμένων μεταβαίνουν στο χωράφι της φρίκης προκειμένου να διαπιστώσουν αν οι άνθρωποί τους βρίσκονται μεταξύ των θυμάτων που εντοπίσθηκαν εκεί.  Αυτό που οδήγησε τους διασώστες να επικεντρώσουν τις έρευνές τους στο συγκεκριμένο σημείο ήταν τα δεκάδες καμμένα αυτοκίνητα που είχαν βρει νωρίτερα κοντά στην ταβέρνα. 


Την είδηση για τον εντοπισμό «πολλών νεκρών» μετέφερε στην τηλεόραση του Σκάι ο αντιδήμαρχος Ραφήνας - πικερμίου Γιάννης Κοκόλης κάνοντας λόγο «για πάνω από είκοσι». Στη συνέχεια, ο διασώστης Βασίλης Ανδριόπουλος έκανε λόγο για την πρώτη καταμέτρηση των θυμάτων, που κατά τη μαρτυρία του, ανέρχονται σε 26. . Όμως, δυστυχώς, πληροφορίες που έρχονται λίγα λεπτά πριν από τις οκτώμισι το πρωί ανεβάζουν ακόμη περισσότερο τον αριθμό των νεκρών- μιλούν για 30.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του διασώστη, οι περισσότεροι νεκροί έχουν εντοπιστεί σε ένα οικόπεδο. Ανάμεσα στα θύματα περιλαμβάνονται και αρκετά παιδιά, που βρέθηκαν νεκρά στις αγκαλιές των γονιών τους. 

Το πρώτο θέμα