Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Ο καιρός στην Κύπρο μέχρι την ερχόμενη Τρίτη

Σήµερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά, στα δυτικά και βόρεια παράλια, θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις.
Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ για να καταστούν σύντοµα µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ. Το απόγευµα, στα νότια και νοτιοδυτικά, θα πνέουν µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη και το απόγευµα, στα προσήνεµα παράλια, ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 35 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 31 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 33 στα υπόλοιπα παράλια και στους 28 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος όµως, στα δυτικά και βόρεια παράλια, θα παρατηρούνται κατά διαστήµατα αυξηµένες χαµηλές νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ αλλά αρχικά, στα δυτικά και τοπικά στα νοτιοδυτικά, µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγµένη, στα νότια και ανατολικά παράλια και µέχρι ταραγµένη, στα δυτικά και βόρεια παράλια. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 23 βαθµούς στο εσωτερικό, στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 24 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 16 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Κυριακή και τη ∆ευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά παροδικά αυξηµένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται κατά διαστήµατα ενδέχεται να δώσουν µεµονωµένη βροχή ή και καταιγίδα, στα ορεινά ή και σε κάποιες περιοχές στο εσωτερικό, νωρίς το απόγευµα.
Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις, κατά διαστήµατα.

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο την Κυριακή, στο εσωτερικό και τα ορεινά, για να κυµανθεί, σε όλες τις περιοχές, γύρω στις µέσες κλιµατολογικές για την εποχή τιµές, ενώ τη ∆ευτέρα και την Τρίτη αναµένεται να παραµείνει στα ίδια επίπεδα.