Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο Ηλίας Φωτόπουλος επισκέφθηκε το Ινστιτούτο Κύπρου



Επίσκεψη στο Ινστιτούτο Κύπρου πραγματοποίησε ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο, κ. Ηλίας Φωτόπουλος, την Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018. Στην επίσκεψη παρευρέθηκαν επίσης ο Δρ Πέτρος Καρέκλας, Πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων του Ινστιτούτου Κύπρου, και η κα Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή, Μέλος του Συμβουλίου Επιτρόπων του Ινστιτούτου Κύπρου.

Μετά από μια σύντομη ενημέρωση αναφορικά με τις ερευνητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Ινστιτούτου, ο κ. Φωτόπουλος ξεναγήθηκε στα εργαστήρια και στις άλλες ερευνητικές υποδομές του ΙΚυ από τον Αντιπρόεδρο Έρευνας του Ινστιτούτου Κύπρου, Καθηγητή Ευριπίδη Στεφάνου .
Στο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του ΙΚυ, Καθ. Κώστας Ν. Παπανικόλας δήλωσε ότι «είμαστε πολύ χαρούμενοι που σήμερα καλωσορίζουμε τον Πρέσβη της Ελλάδας. Η Ελλάδα είναι μια από τις πρώτες και τις πιο σημαντικές χώρες με τις οποίες έχουμε συνεργασία. Είναι η δεύτερη χώρα μετά την Κύπρο σε αριθμό προσωπικού στο Ινστιτούτο και σημαντικές προσωπικότητες από την Ελλάδα ήταν ανέκαθεν μέλη του Συμβουλίου Επιτρόπων μας. Ελπίζουμε ότι η συνεργασία μας θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο και η επίσκεψη σας αυτή είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για να δούμε τρόπους με τους οποίους μπορούμε να το επιτύχουμε».
Στις παρατηρήσεις του, ο κ. Φωτόπουλος ανάφερε ότι οι διεπιστημονικές δραστηριότητες του Ινστιτούτου κυρίως σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, έχουν περιφερειακό χαρακτήρα και αφορούν άμεσα τις ενεργειακές δραστηριότητες όλων των χωρών της περιοχής και οι τριμερείς συναντήσεις που γίνονται μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Αίγυπτου, και Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ, αποτελούν μια εξαιρετική ευκαιρία όπου θα μπορούσαν να προταθούν ως βάση για συνεργασία. Συνέστησε όπως το Ινστιτούτο Κύπρου αναλάβει την πρωτοβουλία να προτείνει συγκεκριμένους τομείς επιστημονικής συνεργασίας, ώστε αυτοί να περιληφθούν στην ατζέντα για τις επόμενες τριμερείς συναντήσεις, που θα λάβουν χώρα το ερχόμενο φθινόπωρο με την Αίγυπτο και πριν το τέλος του χρόνου με το Ισραήλ.
Ο Πρέσβης της Ελλάδος ευχαρίστησε για την ευκαιρία που του δόθηκε για αυτή την επίσκεψη και συνεχάρη τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, τη διοίκηση και τους επιστήμονες του Ινστιτούτου Κύπρου για τα ερευνητικά και εκπαιδευτικά τους επιτεύγματα.