Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Συγκλονιστικό. Μετά τις φονικές πυρκαγιές σημειώθηκαν πλημμύρες στην Αττική



Εκκλήσεις στους πολίτες να μην κυκλοφορούν κάνουν ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Γιώργος Καραμέρος, και ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης λόγω των πλημμυρών από την ισχυρή καταιγίδα που πλήττει περίπου τις δύο τελευταίες ώρες την Αττική. 
Οδηγοί έχουν εγκλωβισθεί στα αυτοκίνητά τους και τουλάχιστον σε οκτώ περιπτώσεις απεγκλωβίσθηκαν από την Πυροσβεστική, σε Μαρούσι, Βριλήσσια και Παλλήνη. 


Το κύμα κακοκαιρίας εκδηλώνεται σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ενώ στο Μαρούσι πέφτει χαλάζι. 

Από την εκδήλωση της καταιγίδας, η Πυροσβεστική έχει ήδη δεχθεί πάνω από 200 κλήσεις από περιοχές στα βόρεια της Αττικής και ειδικότερα από Βόρεια Πεντέλη, Κηφισιά, Μελίσσια, Μαρούσι και Βριλήσσια. 

Μεγαλύτερη κινητικότητα υπάρχει στην περιοχή της Κηφισιάς, όπου οι κλήσεις αφορούν σε άντληση υδάτων και παροχή βοήθειας. 



Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει προβλήματα σε διάφορους δρόμους της Αττικής. 


Σύμφωνα με την αστυνομία, λόγω συσσώρευσης υδάτων διεκόπη η κυκλοφορία στις οδούς Αγίου Ελευθερίου και Αγίου Αθανασίου στο Μαρούσι. 

Ωστόσο, πριν λίγο αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη φέφηρα Ερυμάνθου στην Κηφισιά και στον παράδρομο της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος του Βασιλόπουλου στη Νέα Ερυθραία




https://www.protothema.gr/greece/article/808317/ishuri-kataigida-plittei-auti-ti-stigmi-stin-attiki/