Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Πυροσβέστες έσωσαν ανήλικο

Mετά από πυρκαγιά που προκλήθηκε σε κατοικία ένα αγόρι ηλικίας 12 ετών εγκλωβίστηκε σε δωμάτιο εντός της οικίας.

Πυροσβέστης εκτός υπηρεσίας, που βρισκόταν στη σκηνή εισήρθε στο δωμάτιο και προσπάθησε να διασώσει το παιδί.
Η διάσωση ωστόσο έγινε λίγο αργότερα με την άφιξη της Πυροσβεστικής η οποία παραβίασε πόρτα και κατέσβησε την φωτιά.
Αυτούσια η ανακοίνωση της πυροσβεστικής:
Η ώρα 08.44 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ιδιωτική κατοικία στην οδό Κώστα Καρυωτάκη στα Κάτω Πολεμίδια στην Λεμεσό. Η πυρκαγιά έγινε αντιληπτή από γείτονες.
Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Μονοβόλικου με 2 πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 09.45. Από την πυρκαγιά εγκλωβίστηκε στην κατοικία ένα αγόρι 12 χρονών.
Πυροσβέστης ο οποίος βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και βρισκόταν στο μέρος του επεισοδίου  τοποθέτησε κλίμακα εξωτερικά και είσερθε στο δωμάτιο όπου βρισκόταν ο μικρός  μέσω ανοικτού παραθύρου. Καθότι οι χώροι της κατοικίας ήταν κατακλυσμένοι από καπνό και θερμά αέρια και ήταν αδύνατη η διάσωση του παρέμεινε με το παιδί στο χώρο του δωματίου του μέχρι την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Με την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έγινε παραβίαση πλευρικής γυάλινης πόρτας στο ισόγειο της κατοικίας και παράλληλα με την κατάσβεση της πυρκαγιάς έγινε εξαερισμός και διάσωση του ανήλικου μέσω του κλιμακοστασίου.
Η πυρκαγιά ξεκίνησε στην κουζίνα στο ισόγειο της διώροφης οικοδομής από ελαττωματική ηλεκτρική συσκευή η οποία βρισκόταν σε λειτουργία και επεκτάθηκε στους πάγκους της κουζίνας. 
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκαν τυλικτήρες νερού από τα βυτία των οχημάτων και χρήση αναπνευστικών συσκευών.