Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Πιλότοι στον αέρα πλακώθηκαν στο ξύλο


Μεταφορά της επικής παρωδίας «Μία Τρελή Πτήση» στην πραγματικότητα, με κίνδυνο, όμως, να καταλήξει σε μία μεγάλη τραγωδία, με δεκάδες νεκρούς. Η είδηση αφορά τους πιλότους μίας πτήσης, οι οποίοι είχαν -προφανώς- μία διαφωνία, την οποία θέλησαν να λύσουν με... μάχη σώμα με σώμα!

Παράτησαν το... τιμόνι και μέσα στο πιλοτήριο άρχισαν να παίζουν ξύλο, προκαλώντας τρόμο και μεγάλος άγχος στους επιβάτες. Η πτήση ήταν των ιρακινών αερογραμμών και λίγες ώρες νωρίτερα είχε απογειωθεί με 157 επιβάτες από αεροδρόμιο της επαρχίας Mashad του Ιράν, στα σύνορα με το Τουρκμενιστάν και το Αφγανιστάν.

Η απόλυτη τρέλα που επικράτησε καθώς το αεροπλάνο πετούσε στα 37.000 πόδια, είχε ως αποτέλεσμα σκηνές πανικού στην καμπίνα των επιβατών και σοβαρές ζημιές στο κόπκιτ. Η μάχη που έδωσαν οι δύο πιλότοι ήταν εκτός ορίου και μόνο από καθαρή τύχη δεν συνέβη κάποιο ατύχημα.

Το ιρακινό υπουργείο Μεταφορών διέταξε κατεπείγουσα έρευνα για το απίστευτο αυτό περιστατικό, δίνοντας εντολή να αποσυρθούν άμεσα από το πρόγραμμα πτήσεων της εταιρείας. «Και οι δύο, αποκλείεται να αποφύγουν την κατάσταση με τις ελάχιστες συνέπειες. Θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη δυνατή τιμωρία που προβλέπεται, καθώς και άλλες συνέπειες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου.