Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

Νεαρός οδηγός χτύπησε αστυνομικό. Θετικός σε ναρκοτέστ


Οι συντονισμένες επιχειρήσεις της Αστυνομία για την
πρόληψη των σοβαρών και θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων συνεχίστηκαν και αυτό το διήμερο (21-22 Ιουλίου, 2018).

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων παγκύπρια, μέλη της Αστυνομίας διαπίστωσαν τη διάπραξη 1,117 τροχαίων παραβάσεων και προέβησαν σε αντίστοιχο αριθμό καταγγελιών των εμπλεκομένων οδηγών. Μεταξύ άλλων, τα μέλη της Αστυνομίας προέβησαν σε 117 καταγγελίες για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης και σε 362 καταγγελίες για παράβαση του ορίου ταχύτητας.
Επίσης, γύρω στα μεσάνυχτα ενώ μέλη του Ειδικού Ουλαμού Μοτοσικλετιστών του Αρχηγείου Αστυνομίας, διενεργούσαν τροχονομικούς ελέγχους στην Αγία Νάπα, έκαναν σήμα σε οδηγό μοτοσικλέτας να σταματήσει για έλεγχο. Αυτός προσπάθησε να αποφύγει τον έλεγχο κάνοντας επαναστροφή και ελιγμούς με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο της μοτοσικλέτας και να χτυπήσει αστυνομικό, καθώς και ένα υπηρεσιακό όχημα.
Ο οδηγός, ηλικίας 22 ετών, συνελήφθη για το αδίκημα της αλόγιστης και επικίνδυνης οδήγησης, ενώ όπως διαπιστώθηκε, οδηγούσε χωρίς άδεια οδηγού, χωρίς ασφάλεια, χωρίς πινακίδες εγγραφής και η μοτοσικλέτα ήταν δηλωμένη ως ακινητοποιημένη.
Στον 22χρονο διενεργήθηκε προκαταρτικός έλεγχος νάρκοτεστ με θετική ένδειξη. Ο αστυνομικός που τραυματίστηκε μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, όπου διαγνώσθηκε με άλγος στο δεξί γόνατο, στη λεκάνη και σε δάχτυλα του δεξιού ποδιού και του παραχωρήθηκε άδεια ασθενείας τριών ημερών.
Να σημειωθεί ότι, οι συντονισμένες και στοχευμένες επιχειρήσεις της Αστυνομίας, συνεχίζονται στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται για την πρόληψη των σοβαρών και θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων. 


Sigmalive