Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Μεμονωμένες βροχές σήμερα στην Κύπρο


Την Πέμπτη (26/7) ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά
τοπικά θα εμφανίζονται αυξημένες νεφώσεις, κατά διαστήματα.
Το απόγευμα, όμως, αναμένεται να πέσουν μεμονωμένες βροχές, στα ορεινά και το εσωτερικό.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και το πρωί, στα ανατολικά, μέχρι νοτιοανατολικοί, ασθενείς και σταδιακά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ.
Το απόγευμα, στα νότια και τα νοτιοδυτικά παράλια, θα καταστούν ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη αλλά τοπικά στα νότια μέχρι ταραγμένη, αργά το απόγευμα.
Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 34 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 29 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 32 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 26 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά αναμένεται χαμηλή νέφωση ή και αραιή ομίχλη.
Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς και τοπικά μέτριοι 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα ασθενείς, μέχρι 3 μποφόρ.
Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγμένη, για να καταστεί αργότερα ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, τα δυτικά και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 23 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 14 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Παρασκευή, για να κυμανθεί, στα παράλια και στα ορεινά, γενικά γύρω στις μέσες τιμές,  ενώ στο εσωτερικό λίγο κάτω από τις μέσες τιμές. Μέχρι την Κυριακή η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει και στο εσωτερικό τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
ΚΥΠΕ