Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Δείτε ποιος και με ποιον τρόπο απέσπασε από 63χρονη στην Πάφο 117 χιλιάδες ευρώ. Της έταξε και γάμο



Υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και απόσπαση χρημάτων ύψους 117 χιλ. ευρώ με ψευδείς παραστάσεις διερευνά το ΤΑΕ Πάφου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Πάφου από 63χρονη ότι πριν από δύο χρόνια περίπου γνώρισε έναν άντρα μέσω fb.
Ο συγκεκριμένος , σύμφωνα με την παραπονούμενη της ανέφερε ότι ήταν γιατρός και ότι υπηρετούσε στα ΗΕ και ότι το συγκεκριμένο διάστημα ήταν σε υπηρεσία στην Συρία.


Τον Φεβρουάριο του 2018 όπως ανέφερε στην παραπονούμενη λόγω της κατάστασης που επικρατούσε στην Συρία και λόγω του ότι φοβόταν για την ζωή του θα της έστελνε ένα πρόσωπο ένα χρηματικό ποσό το οποίο αποτελούσε τους μισθούς του για να γίνει κατάθεση σε τράπεζα Κύπρου και σε περίπτωση που του συνέβαινε κάτι να τα στείλει τα χρήματα στα παιδιά του στην Αγγλία.

Τον Απρίλιο του 2018 δέχτηκε τηλεφώνημα η παραπονούμενη από άγνωστο πρόσωπο το οποίο της ανέφερε πως ήταν να έρθει Κύπρο με εντολή του φίλου της για να της παραδώσει τα χρήματα τα οποία θα έκανε κατάθεση.

Μετά ωστόσο από μερικές ημέρες το δεύτερο τούτο πρόσωπο της ανέφερε , τηλεφωνικώς ότι βρισκόταν στις κατεχόμενες περιοχές στο αεροδρόμιο και ότι ήταν υπό περιορισμό και ότι δεν του επέτρεπαν να φύγει εάν δεν πλήρωνε πρώτα το ποσό των 57 χιλιάδων ευρώ.

Ακολούθως ζήτησε της να του εμβάσει τα λεφτά σε συγκεκριμένο λογαριασμό. Η παραπονούμενη αφού συνομίλησε με τον φίλο της αυτός της διαβεβαίωσε ότι ήταν εντάξει το δεύτερο πρόσωπο και ότι θα της επέστρεφε τα χρήματα.

Κατόπιν η παραπονούμενη μετά την διαβεβαίωση που έλαβε από τον φίλο της προχώρησε και απέστειλε με έμβασμα τις 57 χιλ. ευρώ.

Κατά τις επόμενες ημέρες που ακολούθησαν το δεύτερο πρόσωπο με διάφορες προφάσεις ζήτησε και κατάφερε να του εμβάσει η γυναίκα άλλες 60 χιλ. ευρώ ( συνολικά 117 χιλ. ευρώ) .

Όταν η παραπονούμενη κατάλαβε ότι ξεγελάστηκε προχώρησε στην καταγγελία.
Το ΤΑΕ Πάφου διερευνά την υπόθεση.


κυπε